avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am și eu o problema. Un cunoscut apropiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am și eu o problema. Un cunoscut apropiat a cumpărat ...

Buna ziua ! Am și eu o problema.
Un cunoscut apropiat a cumpărat acum 18 ani o proprietate care cuprinde o camera, bucătărie, hol, și în regim comun camera de baie și holul de la intrare, camera de baie situându -se in acest hol de intrare, cu un alt apartament situat la același etaj.
Acum 1 an vecina cu care cunoștința mea are baia și holul de la intrare in comun a pus stăpânire in mod abuziv asupra camerei de baie, nemaipermitand accesul cunostintei mele în camera de baie și evident nici folosința sa, motivând că acea cameră de baie este doar a ei.
In actul de vânzare-cumpărare al cunoștinței mele scrie clar că holul și baia sunt proprietate în comun a celor 2 apartamente, inițial acestea erau proprietate în comun a 3 apartamente, însă unul dintre proprietari a renunțat, proprietatea în comun a acestora rămânând în fapt doar a celor 2 apartamente rămase.
Cunoștința mea dorește să o dea in judecată pe vecina respectiva pt a -si putea recupera proprietatea în regim comun , așa cum scrie in act și consideră că fapta este deosebit de gravă întrucât I s a furat o parte din proprietate și a fost obstrucționat in a folosi propria toaleta, ca atare ar dori sa fie și despăgubit prin daune materiale și morale.
Cum ar putea proceda în această situație?
Care ar fi pașii de urmat in deschiderea acestei acțiuni și ce capete de acuzare ar trebui menționate în cerere?
Mulțumesc anticipat.