avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut o cerere de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut o cerere de pensionare anticipata, ...

Buna ziua,
In urma cu 2 ani am facut o cerere de pensionare anticipata, am primit decizia de pensionare, dar nu am inchis contractul de munca, nestiind sau din neatentie nu am observat ca trebuia sa fac o cerere de anulare a acelei decizii de pensionare. In aceasta luna am implinit 63 de ani si sunt locuitor al mun. Calarasi , unde este inca in vigoare reducerea de 2 ani pentru poluare. Am mers sa depun o noua cerere de pensionare , dar functionara de la ghiseu a zis ca este in vigoare vechea decizie de pensionare si ca nu poate sa primeasca o alta cerere. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva , tinand cont de faptul ca eu nu am beneficiat de nici o pensie , avand impresia ca se anuleaza aceea decizie prin neacceptare tacita. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2024
Costel Pavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANAYSA , utilizator 10:38, 26 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca cei de la casa locala au interpretat corect legea.
H.G.257/2011
Articolul 54
(1) Persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 65 alin. (5) din lege pot solicita pensia anticipată parțială, fără penalizare, cu cel mult 2 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5 sau, după caz, în anexa nr. 6 la lege.
D-voastra ati solicitat odata pensie anticipata partiala.
Nu o mai puteti face din nou.
Este interpretarea mea si cred ca este si cea legala.
Costel Pavel a scris:

Buna ziua,
(...) functionara de la ghiseu a zis ca este in vigoare vechea decizie de pensionare si ca nu poate sa primeasca o alta cerere. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva , tinand cont de faptul ca eu nu am beneficiat de nici o pensie , avand impresia ca se anuleaza aceea decizie prin neacceptare tacita.

Eu înțeleg din ce ați scris că figurați ca pensionat anticipat, dar aveți contract de muncă activ și nu ați încasat niciodată pensie. Am înțeles bine?
Vreti sa beneficiati de pensia anticipata, da sau nu?
Da , asa este nu am incasat nici o pensie.
Buna ziua. Eu nu doream pensia stabilita cu 2 ani inapoi. Asa cum am spus am crezut ca daca nu duc contractul de munca inchis , pentru a beneficia de pensie, acea decizie devine nula.