avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate greșit de primărie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate greșit de primărie cu suprafața umflata și proprietar trecut din pix

Titlu de proprietate greșit de primărie
Avem un titlu de proprietate în baza legii de retrocedare a proprietăților confiscate de comuniști. A fost emis în 2009 dar cu câteva greșeli. Suprafața trecută pe titlu e 4 ha padure dar sunt de fapt cam 3ha confirmate recent de personalul din primărie. Atât pe titlu cât și pe procesul verbal de punere în posesie apare și un frate al titularului deși sunt alți frați care pot susține că el nu avea dreptul la acea pădure fiindcă primise de la părinți o alta parcela. La data primirii titlului de proprietate proprietarul a întrebat primarul de ce apare și fratele pe titlu și i-a spus că a fost o greșeală și că fratele oricum nu o sa afle. Proprietarul mai susține că nu i-a fost dat și procesul verbal de punere în posesie iar recent am obținut o copie de la OCPI care apare semnat de ambii titulari dar proprietarul susține că nu e semnătura lui și se poate dovedi cu alte documente. Nici pe titlu nici pe procesul de punere în posesie nu apare nici o cotă sau cat revine fiecăruia ci doar suprafață totală. De atunci proprietarul a plătit impozit conform registrului agricol. Recent copiii fratelui s au trezit că vor și ei din pădurea de pe titlu iar ocolul silvic nu vrea sa mai vina sa marcheze lemne de foc că au aflat și ei că avem titlu disputat și zic că nu au voie daca nu avem și acordul celuilalt titular. Proprietarul de drept crede că s-a făcut o nedreptate și greșeli intenționate cu acest titlu de proprietate: fratele lui a fost trecut din pix pe el de către fostul primar. Ce cai de atac exista pt a corecta suprafață de pe titlul ? Cum se poate cere anularea dreptului de proprietate al fratelui pus pe titlu? Exista șanse de castig daca facem proces primăriei ?Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Partaj, iesire din indiviziune razerul razerul Cineva a mostenit 3 suprafete de padure dar prin 3 acte diferite. Prima pe un titlu de proprietate dupa legea 18 de la tata dar la care sunt inca 4 mostenitori ... (vezi toată discuția)
Infiintarea ocoalelor silvice private green blizzard green blizzard As dori sa astiu daca este legala infiintarea unui ocol silvic privat, daca persoana juridica, care intentioneaza acest lucru, detine doar punerea in posesie ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie a unei paduri danielnicola danielnicola te as ruga sami zici cum se procedeaza pentru punerea in posesie a padurii .mentionez ca mi sa dat un titlu de proprietate dar numai pe o parte din padurea ce ... (vezi toată discuția)