avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Va rog sa ma ajutati in legatura cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatia actuala ...

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatia actuala a unei prietene.
Am aflat ca este bolnava psihic de aproxim.12 ani ,ea avand acum varsta de 32 de ani si beneficiaza de gradul 2 de handicap in prezent.Locuieste cu cei doi parinti care la randul dlor.au niste pensii modeste ,ea amica este si bolnava de obezitate poate si datorita medicatiei pe care o are,si are un job de cateva zile pe saptamana unde lucreaza ca manipulator si abia face fata ,abia se misca ,dar nu o angajeaza nimeni cu forme legale,poate si din cauza ca o percep f.inceata,timida.
As vrea sa o ajut si intreb ,daca ea nu a contribuit la asig.sociale,nu a lucrat niciodata cu forme legale,oare nu poate beneficia de o pensie medicala,tinand cont ca este bolnava psihic si are gradul 2 de handicap? Mentionez ca de 11 ani a avut gradul 1 de handicap,iar acum de cateva luni are gradul 2.
Si ce drepturi financiare ar mai putea obtine tinand cont de diagnosticul actual,tulburare bipolara .
Locuieste intr-o comuna in Ilfov si nimeni nu incearca sa o ajute (ma refer de cei de la asistenta sociala),iar fata abia mai merge .I se administreaza Serochel,si inca un medicament,am aflat si eu de curand.Are spitalizari pe fiecare an de 12 ani la spitalul Obregia din Bucuresti.
Va rog mult sa imi spuneti ce este de facut sa o pot ajuta,unde sa o indrum sa se adreseze.

Alte discuții în legătură

Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, ... Mario2425 Mario2425 Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, pot câștiga bani de pe urma asta in vreun fel sau altul mă puteți ajuta să știu unde pot ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - persoana bolnava de schizofrenie paranoida burlanraduionut burlanraduionut Buna ziua. Sotia este bolnava de schizofrenie paranoida diagnosticul primindu-l in anul 2011 la varsta de 30 ani. In urma depunerii dosarului pentru ... (vezi toată discuția)