avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani în casa ...

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani în casa părintească am rămas eu cu mama .Mai suntem 4 frați și o sară decedată .In ce condiții as putea rămâne în casa părintească ,cum se împarte legal? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:10, 25 August 2024
Casa a fost dobândită de părinți în timpul căsătoriei? Sau a fost doar a tatălui dinaintea căsătoriei?
Fratii, sora dvs și mama au pretenții la moștenire?
Casa au construit-0 împreună .Frați spun că nu au pretenții dar știți cum e verbal e una și în scris e alta? Mă puteți lămuri?
În principal trebuie sa dezbateti succesiunea pentru jumătatea tatălui din imobil.
Dacă frații nu au pretenții la moștenire, pot sa dea la notar declarații de renunțare, urmând sa rămâneți moștenitori dvs și mama.
Ulterior dezbaterii, intocmiti documentația cadastrala, intabulati imobilul, după care mama va poate dona cota ei.
În final, veți fi proprietar în baza certificatului de moștenitor dupa tată și a contractului de donație încheiat cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Lmpartire mostenire elena_tc elena_tc Buna ziua! Tatal meu a decedat. Suntem 3 frati si mama este in viata. Pe numele tatalui sunt 3 case. Fiecare dintre frati va lua o casa. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)