avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRESCRIERE TERMEN EXECUTARE SENTINTA DEFINITIVA TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRESCRIERE TERMEN EXECUTARE SENTINTA DEFINITIVA TEREN

Buna ziua! Bunica mea a castigat in instanta un teren, mostenire de la bunicul ei. Sentinta definitiva a fost data in 2006, iar de atunci Primaria nu a procedat niciodata la punerea in aplicare a deciziei instantei si emiterea titlului de proprietate. La vreo 6 luni dupa ce sentinta a ramas definitiva o comisie de la Primarie, formata din 2 angajati si un politist, a mers la bunica mea pentru o punere in posesie partiala (spun asta pentru ca procesul verbal de punere in posesie a fost intocmit pe un nume gresit, adica pe numele celui de la care bunica mea a mostenit terenul si in realitate nu i s-au restituit decat 380 mp in loc de 500 mp cat prevede sentinta). Adica gardul nu a fost tras la limita celor 500 mp, ci au ramas 120 mp in curtea vecinului care foloseste terenul, fara niciun drept, si astazi, Eu am aflat despre aceasta poveste abia acum 2 ani, cand am si inceput demersurile la Primarie pentru a cere respectarea sentintei si punerea ei in aplicare, timp in care functionarii nu au miscat niciun deget. Intre timp am aflat ca in octombrie 2006, cand a fost acea "tentativa" de punere in posesie la fata locului nu a fost prezent niciun executor judecatoresc. In acest context, as vrea sa imi spuneti, va rog mult, daca mai pot chema un executor judecatoresc sa pun in aplicare sentinta, asa cum a fost ea data de instanta sau, avand in vedere ca au trecut deja 18 ani, termenul de punere in aplicare a sentintei s-a prescris si trebuie sa merg in instanta sa deschid un nou proces pentru a putea aduce un executor judecatoresc ?

Imi cer scuze daca povestea este mult prea lunga! Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
Carla87, utilizator