avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o intrebare legata de asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o intrebare legata de asociatiile de proprietari: ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata de asociatiile de proprietari:
Organizarea unei adunari generale extraordinare convocata legal cu minim 3 zile inainte de data stabilita este destul de dificila, daca nu imposibila, avand in vedere urmatoarele:
- convocarea adunarii generale se realizeaza pe baza de afisare la avizier& tabel nominal sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi, pe baza tabelului nominal convocator, prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire;
- transmiterea unei scrisori recomandate cu confirmare de primire si asteptarea sosirii confirmarilor de primire dureaza 10-15 zile (timpul de prezentare a destinatarului la posta cu confirmarea de primire este de 10 zile conform avizului postal).
Probabil ca adunarile generale extraordinare se pot organiza in acele condominii in care nu sunt proprietari plecati din localitate , tara sau apartamente inchiriate etc, ceea ce este foarte rar.

In aceste conditii, alegerea unui presedinte pentru o asociatie de proprietari al carui presedinte ales initial a demisionat (respectiv schimbarea presedintelui actual al unei asociatii de proprietari), se poate face printr-o adunare generala ordinara?
Legea nr. 196/2018 nu specifica care sunt cazurile de convocare a unei adunari generale extraordinare.
Si nu imi dau seama daca doar adunarea generala obligatorie din primul trimestru e o adunare generala ordinara si restul se considera extraordinare.