avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am muncit întreaga activitate în condiții normale ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am muncit întreaga activitate în condiții normale de munca, ...

Am muncit întreaga activitate în condiții normale de munca, dar având un handicap grav, din copilărie. Sunt născut în 26.07.1963. La împlinirea vârstei de 50 de ani am întrat la pensie, din mediul privat. Lucrez în continuare, în mediul privat în IT.
La data pensionarii aveam o vechime în munca, pe decizie, 29 de ani și 8 luni. Stagiul complet de cotizare era pentru mine de 11 ani și 8 luni. Acum mi s-a spus că nu beneficiez de puncte de stabilitate, deoarece nu aveam vechime de minim 25 de ani. Pai eu aveam peste 29 de ani. Valoarea punctului de referință este acum de 81 de lei rezultat din împărțirea valorii punctului de pensie de 2032 de lei la 25. Punctajul meu anual se înmulțește cu 81 și mi s-a calculat o pensie cuvenita diminuata cu 50%. E corect să se împartă la 25 având în vedere ca stagiul meu de cotizare complet se considera 11 ani și 8 luni?

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare bună ziua! am 24 ani si 3 luni de vechime si ... Anna393 Anna393 Stagiu cotizare Bună ziua! Am 24 ani si 3 luni de vechime si trebuie sa ma pensionez. La calculul pensiei , merita sa îmi cumpăr încă 1 an de vechime ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Daca am un nr de puncte obtinut de 70.72273 pe o perioada de 9 ani si 4 luni care este punctajul mediu anual (cel care se inmulteste cu val ... (vezi toată discuția)
Acordare stagiu potential ghepe ghepe Sunt pensionar invaliditate gradul 3 din aprilie 2018 cand aveam 48 ani. Am realizat stagiul complet de cotizare avand 27 ani lucrati, spor de grupa 1 = 5 ani ... (vezi toată discuția)