avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta, apar tot eu proprietar...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta, apar tot eu proprietar...

Am vandut o masina cu contract si fiscal de la primarie. dupa o luna cumparatorul a vandut-o mai departe. in urma verificarilor in baza de date a DRPCIV figureaza tot pe numele meu. masina este vanduta in luna martie si urmeaza sa intram in septembrie. am trimis o solicitare catre Directia de inmatriculari si cei de acolo mi-au comunicat ca nu pot opera din oficiu trecerea pe noul proprietar. stiam ca in termen de 90 de zile daca nu se inmatriculeaza pe noul proprietar se suspenda talonul. Mentionez faptul ca notificarile de instrainare a mijlocului de transport au fost raportate catre DRPCIV de catre primarie. Ce pot face in situatia aceasta? Ma intereseaza cum as putea sa fac sa nu mai apar proprietarul auto in baza de date si sa nu ma trezesc cu eventuale amenzi de rovinieta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:55, 29 August 2024
Legea e proasta, nu puteti sa schimbati acest lucru. Doar daca e depistat in trafic soferul ce circula cu CI al dvs., se poate retine acel act si eventual numerele de inmatriculare.Daca apar amenzi de rovinieta le contestati in instanta, pe baza actelor de vinzare cumparare, ce arata ca masina nu mai e proprietatea dvs.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 29 August 2024
latka, utilizator
Nu înțeleg de ce aproape nici un vânzător nu completează talonul la rubrica de înstrăinare
Am completat pe talon înstrăinat către... Data... Și semnătura....
Nu ajuta cu nimic completarea rubricii respective, amenda de rovinieta nu are legătură cu asa ceva. Dacă poliția ar lua în considerare înstrăinarea, prin modificarea bazei de date, ar fi utila completarea rubricii, sa zicem ca nu e culpabil fostul, dar dacă nu e făcută noua inmatriculare, CNAIR pe cine trece vinovat ? Mai ales ca, imediat după înstrăinare a și fost vândută.

Cred că am o soluție dar e pentru viitor: vânzătorul să-și păstreze plăcuțele. E legal, nu?