avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am un loc de parcare subteran într-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am un loc de parcare subteran într-un bloc nou, ...

Bună ziua. Am un loc de parcare subteran într-un bloc nou, locul de parcare este proprietate personală. Dețin cadastru și intabulare. Și mă confrunt cu următoarea problemă. Doresc să îmi instalez o stație de încărcare auto, cablu de curent electric va fi tras direct din panoul meu de afară, lucrarea va fi executată de electricieni autorizați ANRE. Am 2 vecini care se opun. Unul este în comitetul executiv al blocului. Domnul administrator mi-a dat OK dar a spus să vorbesc și cu președintele. A organizat o ședință, au participat 8 persoane printre care și eu. Săptămâna următoare au făcut iar o ședință , de data aceasta fără mine eu fiind plecat. Și au fost în jur de 10 persoane. Ansamblu rezidențial conține 57 de apartamente. Deci au fost 10 persoane și au votat ca nu dă voie la nimeni să monteze stații de încărcare auto sau prize în parcarea subterană pe motiv ca există risc de explozie de la bateriile auto. Este legal așa ceva? Adică în toate mall-urile din lumea asta există stații de încărcare pt mașini electrice. Am prieteni din alte blocuri și și-au montat stații la parcarea subterană. Doar aici găsesc probleme. Vă rog să mă lămuriți. O zi bună
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:00, 2 Septembrie 2024
Da este legal. Asociatia de proprietari hotaraste ce se face si ce nu. Fix asa s-a intamplat prin starinatate si acum mai nou pompierii sunt dotati cu un container si la orice incendiu auto scufunda masina dupa stingere in containerul cu apa o perioada dupa stingere pentu a nu se reaprinde focul prin reactii chimice.
Vorbiti si incercati sa montati in exterior o statie de incarcare auto poate vor si sunt de acord in exterior.
Există un risc mult mai mare la automobilele electrice, in ceea ce priveste parcarile subterane, iar acest risc a fost suficient de mediatizat :
[ link extern ]

Cristian Mirea a scris:

Deci au fost 10 persoane și au votat ca nu dă voie la nimeni să monteze stații de încărcare auto sau prize în parcarea subterană pe motiv ca există risc de explozie de la bateriile auto. Este legal așa ceva? Adică în toate mall-urile din lumea asta există stații de încărcare pt mașini electrice. Am prieteni din alte blocuri și și-au montat stații la parcarea subterană. Doar aici găsesc probleme. Vă rog să mă lămuriți. O zi bună

~ final discuție ~