avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate diferente curs credit valuta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate diferente curs credit valuta

Buna ziua, daca am un credit bancar in euro pe termen scurt de la o banca din Romania, soldul creditului intra in calculul gradului de indatorare sau nu iar cheltuiala cu dobanda si diferentele de curs aferente creditului respectiv sunt deductibile integral sau sunt limitate in functie de gradul de indatorare?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:37, 10 Februarie 2010
Conform Ord. 3055/2009, incepand cu 1 ian 2010 cheltuielile mentionate sunt deductibile integral, indiferent de gradul de indatorare.
dar pentru anul 2009
Nu sunt limitate.

ART. 23
Cheltuieli cu dobânzile şi diferenţe de curs valutar
(4) Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului articol.

62. În sensul art. 23 alin. (4) şi (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile de credit, persoane juridice române, sunt cele autorizate, potrivit legii, de Banca Naţională a României.
Sunt deductibile in perioada respectiva ? Sau in functie de gradul de indatorare, se reporteaza in perioadele urmatoare?:help: :hm:
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
maria2010, utilizator
maria2010 a scris:

Sunt deductibile in perioada respectiva ? Sau in functie de gradul de indatorare, se reporteaza in perioadele urmatoare?:help: :hm:


Votez varianta a doua, dar in 2010 se pot "descarca" pe "deductibile" integral (deci si cele reportate).

Succes!

Alte discuții în legătură

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu dobanzile negut_dorina negut_dorina buna ziua,daca imprumuturile sunt luate de la banci romanesti mai mari de un an ex unicredit, leumi se mai calculeaza gr de indatorare sunt deductibile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu dobanzi si diferente de curs valutar nicoleta_stan nicoleta_stan Referindu-ne la art 23 Cod Fiscal, la calculul impozitului pe profit, la un grad de indatorare >3 cheltuielile cu dobanzile si pierderea neta din diferente ... (vezi toată discuția)