avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia ...

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri dintr-o activitate pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale.
Daca sunt pensionat la limita de varsta pot sa desfasor si activitate ca PFA, chiar daca realizez venituri sub 12 salarii minime pe economie si deci nu datorez CAS la acestea? De asemenea, cum se trateaza obtinerea de dividende de la o societate unde sunt asociat, dividende pentru care nu se datoreaza CAS? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pfa activitati independente și pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat partial. Potrivit actualei Legi ... (vezi toată discuția)
Pfa si pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Revin cu aceasta nelamurire: Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)