LEGE nr. 80 din 11 iulie 1995
privind statutul cadrelor militare
Formă consolidată valabilă la data 28-08-2024
Articolul 9^1 Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.
Articolul 1
(1)Prin cadre militare, în sensul prezentei legi, se înţelege cetăţenii români cărora li s-a acordat grad de ofiţer, maistru militar sau subofiţer, în raport cu pregătirea lor militară şi de specialitate, în condiţiile prevăzute de lege.
Articolul 4
b)în rezervă, când nu ocupă o funcţie militară, dar întrunesc condiţiile prevăzute de lege pentru a fi chemate să îndeplinească serviciul militar ca rezervişti concentraţi sau mobilizaţi, iar la nevoie, în calitate de cadre militare în activitate;
Articolul 37
Ofiţerii în rezervă provin din:
b)absolvenţi cu diplomă de licenţă ai instituţiilor civile de învăţământ superior care au îndeplinit serviciul militar cu termen redus, în raport cu nevoile forţelor armate şi cu rezultatele obţinute la examenul-concurs susţinut la terminarea pregătirii militare;
Articolul 41
Subofiţerii în rezervă provin din:
c)absolvenţi ai instituţiilor civile de învăţământ superior care au îndeplinit serviciul militar cu termen redus, în raport cu nevoile forţelor armate şi cu rezultatele obţinute la examenul-concurs susţinut la terminarea pregătirii militare;
------------------------------------------------------- Subiectul propus pentru analiza dvs :
In actuala Lege a pensiilor, pentru serviciul militar se acorda 0,25 puncte/an, deci pentru 9 luni (termen redus,cazul meu) rezulta 0,19 puncte x 81 lei VPR = 15 lei
ACESTA ESTE « BENEFICIUL« acordat celor care au satifăcut serviciul militar și pentru care au obligatia de a se înrola în caz de război sau legea pensiilor va fi modificata?
Cor
sindicalistul
codul ocupatiei pentru POMPIER SERVANT este 516104
va rog sa-mi spuneti daca nu am 12 clase(liceu) pot ocupa aceasta functie
va multumesc (vezi toată discuția)