avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Expirare contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Expirare contract de comodat

Am cesionat o firma cuiva, dar respectivul m'a rugat sa il mai las cateva luni sa aiba sediul social in apartamentul meu. Am facut un act aditional la contractul de comodat prin care prelungeam perioada comodatului cu 6 luni. Au trecut cele 6 luni, dar cel care a preluat firma nu a schimnbat sediul social asa cum promisese. Contractul de comodat a expirat si nu a mai fost prelungit. Ce e de facut in acest caz? Cum il pot forta sa schimbe sediul social. Cu ce ma incurca asta daca vreau sa vand apartamentul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviusss , utilizator 14:22, 8 Februarie 2010
simplu, notificati acest fapt administratorului si apoi registrului comertului.
Daca ati notifciat deja administratorul, printr-o adresa adresati-va la Registrul Comertului, cu contracrtul de comodat expirat si notificarea.
Succes!
Si, concret ce obtin cu notificarea aceea?
Apa de ploaie.

Daca in aditionalul acela aveam si niste clauze ...cu cap, poate ca il tulburam nitel si se apuca el sa faca demersurile necesare pentru schimbarea sediului.
Dar cum nimeni nu intelege ca niste contracte nu se scriu pe genunchi, ci in biroul unui avocat, pun pariu ca nu gasesc nimic interesant in contractul acela (facut cu economie: de onorariu si, prin urmare, de clauze).

Alta solutie (cerere de dizolvare facuta de un tert, spre pilda) inseamna acum mai multa cheltuiala si alergatura.

adresativa ORC si sigur se va lua o masura.
Va multumesc pentru raspunsuri
Contractul de comodat initial a fost facut de un avocat si legalizat la notar atunci cand a fost facuta firma. Cand am cesionat firma, avocatul care a facut actele de cesiune si s'a ocupat de toate demersurile la Registrul Comertului a facut un act aditional la contractul de comodat prin care se prelungea perioada de comodat cu inca 6 luni de la data cesionarii. In contractul initial de comodat se specifica faptul ca respectivul contract inceteaza in 3 situatii:
-la implinirea termenului prevazut
-prin acordul partilor, la orice data
-in cazul in care comodatarul nu respecta clauzele contractuale, comodantul poate cere rezilierea
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
liviusss, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social pfa pfa_it_bucuresti pfa_it_bucuresti Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un ... (vezi toată discuția)
Comodat sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu As dori sa stiu, daca am contract de comodat pe 3 ani ptr sediul social (cu posibilitatea de prelungire prin act aditional), la expirarea celor 3 ani, cand se ... (vezi toată discuția)