avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu social PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu social PFA

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un contract semnat, insa nu stiu in ce masura proprietarii l-au declarat la finante, etc. Am avut mai tot timpul o viza de flotant valabila.
In tot acest timp am avut un PFA, initial cu sediul social in provincie, la adresa de domiciliu stabil, dar, de acum 4 ani, din diferite motive, l-am mutat in Bucuresti. Am avut sediul social la un birou inchiriat la o firma careia ii si prestam servicii. Era o intelegere avantajoasa deoarece semnasem un contract de colaborare lunara cu ei de aceeasi valoare cu chiria spatiului inchiriat. Acest contract a expirat la sfarsitul anului trecut si inca de la inceputul lunii decembrie am incercat sa am discutii cu respectiva firma pentru continuarea ambelor contracte. Am fost amanat si iar amanat pana acum cand mi-au zis ca nu vor sa mai continue nici unul din contracte, nici doar cel pentru chirie. Ar trebui sa mentionez ca asa s-a intamplat in fiecare an: eram amanat pana la sfarsitul lui ianuarie cand prelungeam contractele pentru intregul an, de aceea nu m-am impacientat.
Ce risc acum ca nu am sediu social de mai bine de o luna? Am emis facturi in acest timp cu adresa sediului.
Ce optiuni am pentru un nou sediu? As prefera sa nu mut sediul la adresa la care locuiesc deoarece s-ar putea dovedi o mare durere de cap sa conving proprietarul si vecinii sa imi dea acordul.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: coldmountain , utilizator 15:01, 4 Februarie 2015
Intrebarea este: unde figurati inscris in Registrul Comertului cu sediul PFA-ului?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
coldmountain, utilizator
PFA-ul are sediul social la un birou inchiriat in Bucuresti. Firma care mi-a inchiriat biroul se ocupa de inchirierea spatiilor de birouri. Pe baza contractului de chirie s-a inregistrat sediul la Registrul Comertului. Acest contract a expirat pe 31 decembrie 2014.
Dvs.in momentul de fata functionati ilegal fara a avea sediu social inregistrat la ORC. Nu aveti alta solutie decat sa va cautati alt spatiu pt.stabilirea sediului social daca dansii nu sunt seriosi, si ulterior sa faceti modificarile cuvenite la ORC. Daca vine un control o sa aveti probleme.....
In cazul PFA-ului nu exista o varianta de gazduire a sediului social la un avocat cum exista pentru firme?
In legatura cu sanctiunile, banuiesc ca pot fi amendat. Aveti idee cu cat?
Totodata, cand s-a inregistrat sediul contractul de chirie era inchieat pe 1 an. De atunci a mai fost prelungit de 3 ori prin act aditional, insa nu am mai notificat Registrul Comertului. Poate fi si asta o problema? Nu am avut niciodata nici un control sau macar vreo notificare din partea nimanui, nici de la ANAF nici de la ONRC
Daca nu ati depus la ORC prelungirile de sediu atunci inseamna ca sunteti cu el expirat demult .......fiindca ORC nu are de unde sa stie ca v-ati prelungit sediul decat daca faceti dvs.formalitatile legale in acest sens ......... Incercati sa va gasiti neaparat o locatie pt.sediu ...se poate si la avocat , sigur ........ sincer nu stiu cum de nu v-au dibuit pana acum sa va dea amenzi ...ati avut noroc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
coldmountain, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat de 2 ani guzmania guzmania Avem o societate comerciala careia i-a expirat sediul de 2 ani, deoarece contabila a uitat sa prelugeasca acest contract. Avem depuse bilanturile si tot ce ... (vezi toată discuția)