avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu social PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu social PFA

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un contract semnat, insa nu stiu in ce masura proprietarii l-au declarat la finante, etc. Am avut mai tot timpul o viza de flotant valabila.
In tot acest timp am avut un PFA, initial cu sediul social in provincie, la adresa de domiciliu stabil, dar, de acum 4 ani, din diferite motive, l-am mutat in Bucuresti. Am avut sediul social la un birou inchiriat la o firma careia ii si prestam servicii. Era o intelegere avantajoasa deoarece semnasem un contract de colaborare lunara cu ei de aceeasi valoare cu chiria spatiului inchiriat. Acest contract a expirat la sfarsitul anului trecut si inca de la inceputul lunii decembrie am incercat sa am discutii cu respectiva firma pentru continuarea ambelor contracte. Am fost amanat si iar amanat pana acum cand mi-au zis ca nu vor sa mai continue nici unul din contracte, nici doar cel pentru chirie. Ar trebui sa mentionez ca asa s-a intamplat in fiecare an: eram amanat pana la sfarsitul lui ianuarie cand prelungeam contractele pentru intregul an, de aceea nu m-am impacientat.
Ce risc acum ca nu am sediu social de mai bine de o luna? Am emis facturi in acest timp cu adresa sediului.
Ce optiuni am pentru un nou sediu? As prefera sa nu mut sediul la adresa la care locuiesc deoarece s-ar putea dovedi o mare durere de cap sa conving proprietarul si vecinii sa imi dea acordul.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: coldmountain , utilizator 15:01, 4 Februarie 2015
Am verificat documentele mele si, intr-adevar, aveti dreptate: in acea rezolutie se mentioneaza ca data expirarii sediului este in 2012. Sincer mi se pare un pic redundant sa trebuiasca sa revii in fiecare an sa anunti ca nu s-a schimbat nimic.
Cat despre partea cu gazduire la un avocat, din ce inteleg din acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
nu se poate pentru pfa
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
pfa_it_bucuresti, utilizator
Nu anuntati in fiecare an ca nu s-a schimbat nimic .....ideal ar fi sa faceti sediu social pe o perioada cat mai mare ......iar daca intervine ceva atunci faceti mentiune in registrul comertului. Sunt firme care isi fac contract de comodat pe 20 de ani ........la ORC se accepta. Cata priveste stabilirea sediului la avocat in cazul PFA > incheiati contract de comodat cu avocatul dar pe persoana fizica nu cabinet de avocatura, adica comodant va fi el avocatul x-ulescu ...proprietar al imobilului situat in ....si PFA-ul dvs.in calitate de comodatar. Si sa va dea o copie a actului de proprietate fiindca vi se cere la ORC. Asa se poate, va garantez, lucrez la ORC
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
coldmountain, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat de 2 ani guzmania guzmania Avem o societate comerciala careia i-a expirat sediul de 2 ani, deoarece contabila a uitat sa prelugeasca acest contract. Avem depuse bilanturile si tot ce ... (vezi toată discuția)