avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului? Este mana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului? Este mana în mana ...

Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului?Este mana în mana cu conducerea asociației de proprietari: asociația de proprietari nu convoacă adunările generale iar cenzorul,sesizat fiind,spune că dacă nu mi convine sa fac eu adunare generală extraordinară și să alegem alt comitet executiv& președinte.Dar cf.legii cenzorul trebuie sa asigure legalitatea adunării generale+ are inclusiv în contractul încheiat cu asociația de proprietari asta.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:58, 16 Septembrie 2024
Buna ziua

Este obligatorie convocarea adunarii generale cel putin o data pe an, in primul trimestru.

Cei vinovati pot fi amendati.

Daca nu gasiti intelegere, faceti o reclamatie in acest sens la primarie.

Articolul 47 din legea 196/2018
(1) După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv.

Articolul 102 din legea 196/2018
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
a) neconvocarea adunării generale, conform prevederilor prezentului act normativ;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
b) faptele prevăzute la alin. (1) lit. a),b), c), r) și s), cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei;
(3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică persoanelor fizice sau juridice vinovate.
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) și o)-s);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o intrebare-=se poate da asociatia de proprietari in ... nicufocsani nicufocsani buna seara,o intrebare-se poate da asociatia de proprietari in judecata pentru repararea acoperisului?tin sa precizez ca acoperisul este intr-o stare de ... (vezi toată discuția)