avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical fara stagiu de cotizare. Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical fara stagiu de cotizare. Buna ziua, Dupa primele ...

Concediu medical fara stagiu de cotizare.

Buna ziua,
Dupa primele 5 zile lucratoare de cand am semnat contractul de munca am avut un accident acasa, am cazut si trebuie sa stau mai multe luni in concediu medical
Eu nu am stagiu de cotizare facut in ultimul an. De la locul de munca am primit raspuns ca nu o sa fie platit concediul medical. Eu am gasit pe internet ca daca e cu cod 06 pe certificatul medical acesta se plateste fara stagiu de cotizare. potrivit articolului nr. 12 din Ordonanța de Urgenţă nr. 158/2020, concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă este suportat de angajator, din prima până în a cincea zi de incapacitate temporară de muncă.

Începând cu a șasea zi, concediul medical este suportat de la bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, până la încetarea incapacității de muncă,
,Si pe site-ul de pensii la fel scrie ca se plateste daca e urgenta medico chirurgicala. Cum este pana la urma ? Se plateste daca are cod 06 zilele acelea pe certificat ?

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Rebbeca Rebbeca Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical myry84 myry84 buna ziua.sunt in concediu medical din data de 06-06-2013.primul concediu este cu internare de 5 zile cod ind 06 initial si mai am inca 14 zile cod ind 01 in ... (vezi toată discuția)