avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună. Sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună. Sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia în august ...

Bună. Sunt pensionara din2016 nu se primit decizia în august de recalculare..am 27 ani vechime..nu mi s-a adăugat nimic în luna septembrie..acum suntem în octombrie și nimic nu s-a rezolvat..ce pot face,?? Cui să mă adresez??
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Fivii, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 13:55, 9 Octombrie 2024
Pentru necomunicarea deciziei sesizati CNPP/Ministerul Muncii ... daca nu s-a adaugat nimic la pensie , inseamna ca pensia dvs nu a crescut la reclaculare.
Stimata @Fivii , nu sunteti singura care nu a primit decizia de pensionare pe noua lege , sunt multe mii de cazuri , dar o veti primi . Intrebati la posta , poate nu ati fost acasa si e la ei . Daca nu , intrebati la Casa de Pensii locala daca s-a emis deja , sau inca nu . Daca v-ati pensionat in 2016 , ati avut un indice de corectie de 1,09 , adica pensia care v-a reiesit din contributia dvs. pentru pensie a fost marita cu 9% . Legea 360/2023 a eleminat acel indice de corectie - deci , ati pierdut acei 9% - , dar ati primit un punct de stabilitate pentru cei 2 ani cu care ati depasit stagiul de 25 ani . Cum acel punct de stabilitate inseamna o marire a pensiei cu doar 81 lei , probabil pensia v-a scazut , suma data de acel indice de corectie de 9% era mai mare . Pensia in plata nu v-a fost scazuta , ati primit tot cat ati avut inainte . Aceasta poate fi o explicatie a faptului ca nu vi s-a marit pensia . Mai luati in seama ca scopul acestei legi nu a fost acela de a mari pensiile , ci de a schimba modul de calcul al lor . Unora le-a crescut , altora le-a scazut , dar nimeni nu a incasat mai putin decat anterior .
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

CHKa a scris:

Stimata @Fivii , nu sunteti singura care nu a primit decizia de pensionare pe noua lege , sunt multe mii de cazuri , dar o veti primi . Intrebati la posta , poate nu ati fost acasa si e la ei . Daca nu , intrebati la Casa de Pensii locala daca s-a emis deja , sau inca nu . Daca v-ati pensionat in 2016 , ati avut un indice de corectie de 1,09 , adica pensia care v-a reiesit din contributia dvs. pentru pensie a fost marita cu 9% . Legea 360/2023 a eleminat acel indice de corectie - deci , ati pierdut acei 9% - , dar ati primit un punct de stabilitate pentru cei 2 ani cu care ati depasit stagiul de 25 ani . Cum acel punct de stabilitate inseamna o marire a pensiei cu doar 81 lei , probabil pensia v-a scazut , suma data de acel indice de corectie de 9% era mai mare . Pensia in plata nu v-a fost scazuta , ati primit tot cat ati avut inainte . Aceasta poate fi o explicatie a faptului ca nu vi s-a marit pensia . Mai luati in seama ca scopul acestei legi nu a fost acela de a mari pensiile , ci de a schimba modul de calcul al lor . Unora le-a crescut , altora le-a scazut , dar nimeni nu a incasat mai putin decat anterior .

Dacă, după 27ani de muncă am pensia de 1676lei și nu am drept la mărire??? Mama a 6 copii..?? Am primit ajutor de cele 4 transe pt alimente. Ce să înțeleg?? Din cei 27 ani 5,7luni au fost în gr a2a..22 în învățământul romanesc..voiam măcar să primesc plicul cu decizia..posta ,nu a primit plicul ..eu sunt în țară, deci acasă și m-ar fi găsit să-l primesc..cum și a soțului a fost distribuit la timp..mulțumesc..
Fivii, utilizator
Nu are dreptul la marire de pensie decat pensionarul caruia , din calcule , le iese pensia mai mare . Si la dvs. NU a iesit mai mare . Numarul copiilor nu are relevanta la calculul pensiei . Daca ati avut salariul mic , si punctajul dvs. de pensie a fost mic . De exemplu , la salariul minim pe economie , s-au obtinut 0,3 - 0,4 , maxim 0,5 puncte pe an . La 27 ani , cu acest salariu minim , ati fi putut obtine maxim 13.5 puncte de pensie , insemnand 1094 lei . Presupun ca ati avut mai mult decat minim pe economie , ca pensia v-a iesit mai mare . Este doar un exemplu ca sa intelegeti cum se calculeaza . Nu are importanta nici sectorul unde ati lucrat , nici cam ce am merita fiecare , ci doar numarul de puncte realizate in fiecare luna , din fiecare an , al intregii dvs. cariere . Astea sunt prevederile legii … Veti primi decizia , au mai fost erori si s-a intarziat cu emiterea unora .
CHKa, utilizator
sa inteleg ca daca ai avut punctajul anual la data de 31.08.2024 de 50 puncte , intrucat ai beneficiat de 1,09 indice de corectie , iti v a scadea punctajul ? adica si dau exemplu 49 puncte ? sau cum
multumesc

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor 6Victor7 6Victor7 Noua lege a pensiilor Vă salut cu respect ! Apelez la ajutorul dv. pentru o nelămurire : În ianuarie 2024 , toate pensiile vor fi mărite . În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intre 2015 si 2021 am fost incadrat la pensie de invaliditate. ... Popval Popval Buna ziua, Intre 2015 si 2021 am fost incadrat la Pensie de invaliditate. Zilele acestea am primit noua Decizie, pe care as dori sa inteleg care este modelul ... (vezi toată discuția)
Pensie limita virsta bulzanv bulzanv Pensie limita de virsta Nascuta in dec 1958, iesita la pense in martie 2020, iesita la pensie limita de virsta la 61 ani si 3 luni. Stagiu total de cotizare ... (vezi toată discuția)