avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei au decedat. Aveau trei copii din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei au decedat. Aveau trei copii din ...

Bună seara! Părinții mei au decedat.
Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi frati în viata ...In urma părinților a ramas un apartament coproprietate...ca masa succesorala...Mama a lăsat testament fiului meu ( nepotul sau)....dar tata nu a facut nici un testament.
Sora mea decedata
..la radul ei a lăsat prin testament tot fiului meu locuinta sa .
Vom deschide succesiunea după parinti ....dar mentionez ca niciunul dintre noi doi frati nu am facut declaratii de acceptare a mostenirii in termenul de 1 an prevazut de lege...ci doar fiul meu care avea testament lasat de bunica sa...
..întrebare 1... se poate dezbate succesiunea pt ambii sau e obligatoriu pt fiecare părinte în parte... in ordinea datei decesului ?
Întrebare 2.
..cum se va dezbate succesiunea după parinti....daca sora mea decedata a lăsat la randul ei testament fiului meu...acesta poate veni sa o reprezinte pe sora mea la succesiunea mamei in virtutea testamentului ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Cinesice@$, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:00, 7 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se dezbate succesiunea după toți 3, mama, tata, sora, în ordinea decesului și se va tine cont de testament, partea corespunzătoare va trece la fiul dvs, în fiecare caz.
Trebuie sa mergeți la un notar care va face toată procedura și va emite certificatele de moștenitor conform legii.
Multumesc frumos!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Se dezbate succesiunea după toți 3, mama, tata, sora, în ordinea decesului și se va tine cont de testament, partea corespunzătoare va trece la fiul dvs, în fiecare caz.
Trebuie sa mergeți la un notar care va face toată procedura și va emite certificatele de moștenitor conform legii.

Dar cât timp masa succesorala a surorii mele nu are nimic în comun cu cea a părinților...ea având un imobil în alta localitate....pe care l-a lăsat prin testament fiului meu.. ea neavând soț și copii...ar putea fiul meu sa dezbata succesiunea în urma sa... înainte de a deschide succesiunea pt părinții decedați?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pt ca mosteneste prin testament doar acel apartament.
Ce va rămâne de la părinți ( va participa și băiatul care mosteneste casa și de la bunic)și ce mai rămâne de la sora, veti imparti egal cu fratele, veti dezbate cu acesta succesiunea părinților și a surorii în ordinea deceselor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum suna testamentul lăsat de soră.
Dacă este universal ("las toate bunurile mele, mobile și imobile, nepotului meu, X), trebuie dezbătută întâi succesiunea după părinți, pentru ca masa succesorala dupa soră sa cuprindă tot. Și apartamentul ei și cota moștenită de la părinți.
Când fiul dvs va dezbate succesiunea după mătușa, sa dobândească tot ce a avut aceasta.

Dacă testamentul este cu titlu particular (adica i-a lăsat nepotului, in mod expres, doar apartamentul ei), nepotului va dobândi apartamentul, iar pentru restul bunurilor surorii, moștenirea va fi legala și se va împărți intre cei 2 frati în viață.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive Flori7912 Flori7912 Bună ziua, Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)