avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... unde se face stramutarea unui dosar civil la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

unde se face stramutarea unui dosar civil la ...

buna ziua simplu unde se face tramutarea unui dosar civil la alt complext se face cerere simpla sau trebuie sa ma duc la hudecatoria unde apartin cu multumiri ..!!!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:44, 21 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut.
Strămutarea unei cauze civile, poate avea în vedere unul sau mai multe motive, în raport de care se aplică proceduri diferite.

Potrivit art. 142 Cod procedură civilă:
- Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia. Dacă strămutarea se cere de la curtea de apel, competența de soluționare revine Înaltei Curți de Casație și Justiție. În cazul cererilor de strămutare întemeiate pe motivul de bănuială legitimă vizând calitatea părții de judecător la o instanță din circumscripția curții de apel competente, precum și a celor vizând calitatea de parte a unei instanțe din circumscripția aceleiași curți, competența de soluționare revine Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cererea de strămutare se depune la instanța competentă să o soluționeze, care va înștiința de îndată instanța de la care s-a cerut strămutarea despre formularea cererii de strămutare.
- Cererea de strămutare întemeiată pe motive de siguranță publică este de competența Înaltei Curți de Casație și Justiție, care va înștiința, de îndată, despre depunerea cererii instanța de la care se cere strămutarea.
de unde se ia cererea este la judecatoria sec 3 este la fond ...!!!,,o pot formula simplu cu o cerere de mana sau exista la judecatorie?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
nicu144, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți cu atenție ce v a scris colegul cu lux de amănunte.In primul rand trebuie sa aveți un motiv justificat,,în al doilea rand justiția nu se face cu modele sau tipizate.Sau va adresați unui av pt a va formula o cerere cum trebuie sau o scrieți dvs dacă credeți ca o puteți argumenta corespunzător..Aveți pe lângă J 3 și un centru de copiat /redactat acte vis a vis de Curtea de Apel, ,cererile se redacteaza la calculator din respect pt judecător și actul de justiție..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces danielavoicu76 danielavoicu76 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti cum pot stramuta un proces de faliment daca banuiala legitima exista si asupra judecatorilor de la curtea de apel ? ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare caradis caradis Buna ziua. Am un proces la jud . Urziceni , unde trebuie sa depun cererea de stramutare pentru a-l aduce la Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru motiv de banuiala legitima ,in cazul unui proces ... comanescudumitru2014@gmail.com comanescudumitru2014@gmail.com Buna ziua. Pentru motiv de banuala legitima ,in cazul unui proces civil la Judecatorie, fiind judecat de Presedintele judecatoriei, avand grad profesional de ... (vezi toată discuția)