avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... În declarația depusa în 2023 am trecut venituri din ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

În declarația depusa în 2023 am trecut venituri din vânzare ...

În declarația depusa în 2023 am trecut venituri din vânzare acțiuni din 2022, pentru care s-a calculat și platit impozit sub pragul de 12 salarii. Am înțeles ca ar fi trebuit sa declar și dividendele incasate, chiar dacă pentru acestea s-a reținut la sursa impozitul, ceea ce ar fi dus la depășirea pragului de 12 salarii, și ar fi trebuit platit și CASS. Anul acesta am primit și un CAF (certificat de atestare fiscala) cu zero.

- Mai trebuie sa corectez ceva, dacă CAF-ul a fost pe zero? CAF-ul nu ar fi trebuit sa arate ca am datorie?
- Dacă trebuie sa corectez, beneficiez de amnistie (nu inteleg formularea cu datorii stabilite pana la 31 august, CAF-ul arata ca nu am datorii)?
- Având în vedere ca impozitul platit a fost de aproximativ 3000 lei, și CASS-ul ar fi tot cam 3000 de lei, pot interpreta ca am plătit deja aproape 50% din suma de plata, urmand sa mai platesc poate cateva zeci de lei pentru a ajunge la 50%?
- Cum fac corecția, care sunt pasii?

(scuze pentru aceste întrebări, care poate sunt simple, dar, deși sunt inginer, nu reușesc sa înțeleg aceste formulări juridico/contabile)

Alte discuții în legătură

Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Reglare cont 461 prin dividende crinast crinast Firmă înființată în 2022 are în 2023 un sold neacoperit pe contul 461 de aprox. 12.000 euro. Administratorul (și asociat unic) dorește reglarea ... (vezi toată discuția)