avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar de locuință sau nu, Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar de locuință sau nu, Legea 15/2003

Bună ziua,
Doresc să aplic pentru atribuirea în folosință gratuită a unei suprafețe de teren pentru construirea unei locuințe proprietate personală în baza Legii 15/2003.
Criteriul de vârstă îl îndeplinesc, dar nu sunt sigur dacă îndeplinesc și al doilea criteriu cum că nu dețin și nu am deținut în proprietate o locuință.
Situația mea este că în urma decesului tatălui meu, am o cotă de 30% din apartamentul părinților (70% o are mama) și o cotă de 50% din casa de la țară (50% o are mama).
Am citit și în codul civil și art 555 spune că «Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi și dispune de un bun în mod exclusiv, absolut și perpetuu, în limitele stabilite de lege.» și mă gândesc că eu nu dețin în mod exclusiv și absolut aceste două moșteniri.
Vă rog, mă puteți ajuta?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
I. T., utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)