avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozit - notificare de la buget local
Discuție deschisă în Executare silită

Impozit - notificare de la buget local

Bună ziua! Am găsit aceasta coala A4 ieri în cutia de scrisori. Birou Inspecție Fiscala - ordin de serviciu. Se trimite tuturor locatarilor? Impozitul este plătit. Asta am postat ieri pe un grup de contabilitate.
Pe foaie nu scrie niciun nume, este pe adresa trimis. Aici este un imobil de 3 camere, proprietar este tatal meu, (el trebuie sa plateasca). Eu am un PFA cu sediul aici, 4791 - online. Nu am dedus niciodata chirie, utilitati, internet, etc pe PFA. Chiar am facut demerusuri acum 2 saptamani ca sa il radiez.
Am fost astazi si mi-a aratat un dosal cu legea nr 456, 457. Mi-a zis ca legea este din 2016, dar ea se aplica din 2019. 2019 si 2020 se plateste 1,9% impozit. Restul anilor pana in prezent se aplica taxa de 0,2%. Are treaba doar cu proprietarii care au spatii mixte, adica PFA sau SRL in apartamentul propriu. Mi-au spus ca am posibilitatea de a face contestatie in termen de 30 de zile. Au fost cazuri in care oamenii nu au stipulat in contractul de comodat nicio camera si au platit sume foarte mari, intre 10000 si 20000 lei. Sa aveti grija, consider ca toata lumea trebuie sa stie. Am intrebat de ce nu a anuntat nimeni in 2020, in 2021, raspunsul a fost ca nu aveam datele, ni le-au trimis cei de la registru comertului acum. Datele le puteau lua foarte usor, in fine...asta este tara si birocratia in care traim. E totul ok si legal, banuiesc ca n-are rost sa fac contestatie. Se ocupa o doamna doarte simpatica si draguta de dosar. A zis ca daca ramane tatal meu la dansa cu dosarul, se ocupa ea de tot, daca ma duc la Morarilor - bugetul local trebuie sa faca tatal meu dosarul . Dar sunt 2 firme, probabil ei percep un comision de la stat? Bine, asta ma intereseaza foarte putin.
Deci inca o data, am intrebat daca este un termen de plata, a zis ca nu, dar apoi a zis ca sunt penalitati de 3 lei sau 5 lei pe luna, depinde de caz, deci clar exista o data limita. A ramas ca ma va contacta si im va spune cum este mai bine, daca ii platesc pe toti banii sau platesc esalonat. A trecut cineva prin asa ceva? Nu pot sa atasez aici poza. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
AndreeaMya, utilizator