avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechimea în muncă.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechimea în muncă.

Am lucrat 32 ani in Romania iar acum lucrez in Franța, cu un contract cu normă parțială. Aș vrea să știu dacă acesta îmi va afecta vechimea în muncă la ieșirea la pensie anticipată.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
gabriela68_is, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 27 Noiembrie 2024
Da , va va afecta . Nu puteti iesi la pensie anticipata fara a avea minim 35 ani contributivi . Acest stagiu contributiv este format strict din anii in care ati contribuit la fondul national de pensii publice in Romania .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La stabilirea prestațiilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute conform legislației altor țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice internaționale la care România este parte.
Încerc de mai mult timp să scriu o întrebare și îmi dă eroare de sistem . Mă poate ajuta cineva?

gabriela68_is a scris:

Am lucrat 32 ani in Romania iar acum lucrez in Franța, cu un contract cu normă parțială. Aș vrea să știu dacă acesta îmi va afecta vechimea în muncă la ieșirea la pensie anticipată.

gabriela68_is a scris:

AYAN26, utilizator

gabriela68_is a scris:

AYAN26, utilizator

Alte discuții în legătură

Revisal ani355 ani355 Muţumesc pentru răspuns, am înţeles cum redactez contractul individual de muncă cu timp parţial. Următoarea întrebare: Cum se operează în ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui angajator nou in revisal niko79 niko79 Buna ziua! Am si eu o intrebare: am deja ub angajator inregistrat in revisal si vreau sa il inregistrez pe al doilea. Merg pe registru, apoi adaugare ... (vezi toată discuția)
La multi ani. am o intrebare : la data de 27. 11.2023 am introdus ... Csilla-Julianna Csilla-Julianna La multi ani. Am o intrebare : la data de 27. 11.2023 am introdus in Revisal un CIM dar am gresit la ore . Am introdus in loc de 2 ore/zi , 4 ore/zi cu salar ... (vezi toată discuția)