avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hora credit ifn - abuz, legile cum vor ei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hora credit ifn - abuz, legile cum vor ei

Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie când aveam 48 de zile de întârziere am cerut aplicarea noi legi ifn care spune clar ca totalul de plata nu poate depăși creditul luat. Eu le am atras atenția de lege din octombrie dar nu am fost băgat în seama pana în fata de 11 noiembrie efectiv. Conform noi legi matematica mea spune ca la 2800 împrumutați ppt rambursa maxim 5600 Ron chiar dacă declara scadenta anticipată. Situația sta cam asa....in 11 noiembrie când a întrat legea ei imi cereau 6100 Lei sa închid. Acum după ce am semnat contract adițional cu noua lege îmi cer 7500 lei sa închid. Am creditul restant, nu am achitat încă, deoarece consider un abuz. Am făcut plângere către anpc și mi au transmis telefonic cei de la hora credit ca îmi încărca și executare silita cu 7000-8000 lei ca asa vor ei. Pe lângă faptul ca sunt terorizat cu 10-12 telefoane pe zi ( nu exagerez) plus sms, mail, whatsapp, scrisori în care sunt amenințat constant. Bun am un credit restant pe care vreau sa îl restitui conform noi legi. În plângerea către anpc am atachat tot inclusiv cererea făcută de mine către hora credit. Dacă îmi cereai când a întrat legea 6100 deci mai mult decât dublu ca să închid, acu am ajuns la 7500.... și mai vor sa îmi bage și cheltuieli de judecata de 7000 Ron.

Răspunsul hora credit este ca deja au aplicat legea la contractul meu dar suma creste zilnic și dacă nu achitat urgent 7500 mâine vor fi 7600 și ne vedem în instanta și îmi vor cere 15.000
Nu am înțeles eu bine legea, și atunci sunt bun de plata sau acest ifn este total inafara legii?!

Mulțumesc anticipat
Sunt gata sa angajez un avocat dacă acest ifn este total inafara legii

Alte discuții în legătură

Noua lege ifn pentru scăderea dobânzilor nerespectata Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie pt. credit firma in insolventa carmenang carmenang Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in ... (vezi toată discuția)
Executare silita casa de ajutor reciproc Ionecu012 Ionecu012 Buna ziua. Indraznesc sa va cer parerea intr-o situatie juridica cu care ma confrunt. In anul 2010 am luat un credit de nevoi personale de la o Ifn, mai exact ... (vezi toată discuția)