avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoana handicap grad accentuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoana handicap grad accentuat

Bună ziua! Sunt persoana cu handicap grad accentuat permanent! Sunt salariat, dar in timpul liber am 2 hobyy picura si grafica...nu am scoala de arte sunt autodidact, insa eu vreau sa imi vand lucrarile , si intrebarea este daca activitatea mea este una independenta si lucrarile mele sunt proprietati intelectuale avand in vedere ca sunt creatiile mele, trebuie sa platesc impozit? Am vazut un articol care spune asa
potrivit art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe venit și pentru veniturile realizate din:

– activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;
– venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
– salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3) din Codul fiscal;
– pensii;

Va multumesc pentru informatii

Alte discuții în legătură

Scutire la impozitul pe venitul din inchiriere Cornel1991 Cornel1991 Buna ziua , Din ce stiu eu persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe profit . Detin un imobil si vreau sa il inchiriez declarand ... (vezi toată discuția)
Impozit pe depozit bancar cernatlarisa cernatlarisa Exista vreo facilitate pt. persoana cu handicap în ceea ce privește impozitul pe depozitul bancar (reducere/ scutire, etc.)? Multumesc, (vezi toată discuția)
Impozit dividende persoane cu handicap koty_eu koty_eu Buna ziua, Sunt incadrat ca si persoana cu handicap in Gradul 2 si detin o firma, un SRL. Doresc sa stiu daca sunt scutit sau nu de la plata impozivtului ... (vezi toată discuția)