avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se aplică Legea nr448/ Art.26 litera d la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se aplică Legea nr448/ Art.26 litera d la primăriile dvs?

Vă rog să-mi spuneți cum se aplică Legea nr448/ Art.26 litera d la primăriile dvs .
"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilități fiscale: d) scutirea de la plata taxei pentru eliberarea de funcționare pentru activități economice și viza anuala a acestora.?
Menționez că în octombrie 2024 mi-a fost emis un certificat de handicap cu încadrare în grad accentuat, permanent, nerevizuibil. Sunt coproprietar al unui SRL înființat în anul 2018 ,iar la primăria de domiciliu mi-a fost refuzată cererea de scutire a taxei de funcționare pentru anul 2025 pe motiv că persoanele juridice nu beneficiază de prevederile legii 448 .
Sunt nedumerită cu privire la legalitatea răspunsului funcționarului public având în vedere prevederea art 26 lit d. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sau asoc.familiala mihailaion mihailaion Ce facilitati legale are o persoana cu grad handicap 1 grav, la infiintarea unei firme sau AF si dupa aceea in timpul functionarii? (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Prestatii pentru nou nascut ContSters292353 ContSters292353 persoana 21 ani da nastre unui copil respectiva persoana nu a avut serviciu legal inainte de nastere cam de ce prestatii poate beneficia copilul? (vezi toată discuția)