avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie in baza adeverintei de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie in baza adeverintei de proprietate

Pe numele bunicului meu a fost emisa in anii ‘90 o adeverinta de proprietate pt 4,9 ha teren, formata din 5 parcele, din care 3 apartin de o comuna, iar 2 de orasul invecinat.
Cele din comuna pot fi puse in posesie, dar cele din oras sunt problematice, pentru ca la una a fost emis titlu de proprietate altei persoane, iar cealalta e cu mult mai mica, din cauza ca au intrat vecinii.
Din fondul de rezerva al primariei nu am avut ce alege.

Se poate emite titlu de proprietate doar pentru cele din comuna si, ulterior, inca un titlu pentru cele din oras? Sau emiterea titlului pe o suprafata mai mica echivaleaza cu renuntarea la restul suprafetei din adeverinta?

Daca optam pentru acordarea de despagubiri prin ANRP cum se procedeaza cu emiterea titlului de proprietate?

Cum am putea recupera in instanta cele doua parcele de teren?
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
AdrianaCameliaS, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate nyyco nyyco In cazul in care , nu s-a eliberat titlu de proprietate pe toata suprafata validata de Comisia Judeteana de fond funciar, cum se poate obtine titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren Carmennicu Carmennicu In anul 2007 am cumparat un teren in orasul Baicoi, jud. Prahova pe baza unui contract de vanzare-cumparare. Pe acest teren am construit o casa care este ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate koeni koeni Am depus cerere de retrocedare in anul 1991 pentru o suprafata de 6.92 ha teren (arabil si faneata). (ulterior cererea noastra a fost modificata cu cerneala ... (vezi toată discuția)