avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TUTORE? CURATOR?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TUTORE? CURATOR?

Buna ziua! Din 2016 sunt tutorele fratelui meu - major, interzis judecatoresc, persoana cu handicap grav, hotararea judecatoreasca ”era” definitiva! In 2023, la primaria de domiciliu, s-a solicitat de catre judecatorie, o ancheta sociala la domiciliul fratelui. In 2024, mi s-a solicitat, tot de catre judecatorie, sa il internez pt 24-48 ore, la spitalul judetean de urgenta, sectia psihiatrie. Azi, in 2025, am primit o citatie, de la judecatorie, -reexaminare punere sub interdictie din oficiu!... nu mai este definitiva? Cat poate sa dureze? Mentionez ca dosarul are nr din 2023, acum suntem deja in 2025!
Si... a doua problema - in urma cu cativa ani, am vandut un teren extravilan (proprietar-fratele), in baza hotararii de tutore si o dispozitie de la primarie. Acum, pt o vanzare tot a unui teren extravilan, trebuie numit curator, prin judecatorie? Tutorele poate fi si curator? Sau o alta persoana?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
mihaelabmihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Tutore bolnav alzheimer bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)
Tutela persoana varstnica alexis45 alexis45 Cum se poate institui tutela asupra unei persoane de 84 ani care are momente de luciditate,dar si destule momente confuze.Ce probe sunt necesare?Cum decurge un ... (vezi toată discuția)
Procedura punerii sub interdictie - etape bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)