Bună ziua,
Am făcut succesiunea după buniiciii din partea tatei și s-a emis certificatul de mostenitor cu o cotă parte care-i revine tatei. Acuma tata a murit, am rămas în viață 2 copii legitimi si mama noastră, soția tatălui nostru, amîndoi copiii suntem cu același tată și aceeași mamă.
Intrebare, după decesul tatei, mama are dreptul la bunurile moștenite de către tata de la părinți lui? Si care ar fi cotele părți pentru fiecare dintre noi?
Pot face partajul succesoral numai pe o parte din bunuri, pe bunurile proprii ale tatei moștenite de la părinții lui, în Dîmbovița, fără să fac partajul succesoral pe bunurile lor comune din Bacau?
Da, mama are dreptul la 1/4, iar copiii la 3/4.
Desigur, dacă mama are pretenții la succesiune.
Dacă renunță, masa succesorala dupa tată va fi moștenită doar de copii.
Puteți dezbate moștenirea și parțial, însă nu e practic. Nici pentru dvs, nici pentru notar.
Plus ca e mai costisitor.
Da, mama și tata erau căsătoriți la data decesului. Mama vrea să-mi dea mie partea ei din Dimbovița, dar vrea să păstreze pentru ea bunurile din Bacău. Dacă facem succesiunea pentru bunurile tatei moștenite si pentru bunurile comune, pot face PARTAJUL succesoral numai pe bunurile din Dimbovița sau trebuie să facem partajul succesoral pe toate bunurile, cele din Dimbovița și cele din Bacău?
Atunci e dupa cum v-am spus:
- mama primeste 2/8 din tot ce a apartinut tatalui dvs
- fiecare dintre cei 2 copii primeste 3/8 din tot ce a apartinut tatalui dvs
După emiterea certificatului de moștenitor, partajul succesoral se poate face numai pe unele bunuri,?
Putem face PARTAJUL succesoral numai pe bunurile din Dimbovița sau trebuie să facem partajul succesoral tot o singură dată pe toate bunurile, din masa succesorală, pe cele din Dimbovița cît si pe din Bacău?
Succesiune
ivi
Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)