avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am participat de mai multe ori la concursul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am participat de mai multe ori la concursul pentru ...

Buna ziua,
Am participat de mai multe ori la concursul pentru anumite posturi vacante, in cadrul aceleiași instituții, iar ultimul a fost amânat, deoarece s-a autosesizat o instituție și verifica-nu știu ce.
Întrebări:
1. Este obligatoriu ca candidații sa fie puși in bănci in funcție de numarul dosarului înscris? Sau pot fi puși aleatoriu?
2. Este obligatoriu ca comisia sa deschidă ambele plicuri? Întotdeauna deschide doar un plic.
3. La proba interviu este în regula sa fie subiecte diferite, nu același subiect pt toți candidații?
4. La interviu nu se consemnează nicăieri, adica candidatul nu semnează nimic? Interviul nu ar trebui sa fie înregistrat sau consemnat in scris, iar candidatul sa semneze?
5. Nu ar trebui sa fie afișat pentru transparentă , comisia de evaluare?
6. Un candidat poate cere ca comisia sa fie schimbată, in ce condiții?
7. Cum poate fi prevenita situația de favoritism fata de un candidat, care lucrează in acea instituție și a candidat pt ultimul post vacant-care s-a amânat, dar a avut nota cea mai mare. La unul dintre posturi, aceasta persoana a fost supraveghetor, iar la ultimul concurs a fost candidat-cu nota la proba scris, cea mai mare.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 25 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Este obligatoriu ca candidații sa fie puși in bănci in funcție de numarul dosarului înscris? Sau pot fi puși aleatoriu?

Pot fi pusi aleatoriu.

2. Este obligatoriu ca comisia sa deschidă ambele plicuri? Întotdeauna deschide doar un plic.

Se deschide doar plicul tras.

3. La proba interviu este în regula sa fie subiecte diferite, nu același subiect pt toți candidații?

Da, intrebarile pot fi diferite.

4. La interviu nu se consemnează nicăieri, adica candidatul nu semnează nimic? Interviul nu ar trebui sa fie înregistrat sau consemnat in scris, iar candidatul sa semneze?
Candidatul nu are ce semna...intrebarile si raspunsurile trebuie sa fie consemnate intr-un proces verbal de catre comisie.

5. Nu ar trebui sa fie afișat pentru transparentă , comisia de evaluare?
6. Un candidat poate cere ca comisia sa fie schimbată, in ce condiții?
Nu exista text de lege.

7. Cum poate fi prevenita situația de favoritism fata de un candidat, care lucrează in acea instituție și a candidat pt ultimul post vacant-care s-a amânat, dar a avut nota cea mai mare. La unul dintre posturi, aceasta persoana a fost supraveghetor, iar la ultimul concurs a fost candidat-cu nota la proba scris, cea mai mare.

NIciodata nu se va stopa acest fenomen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)