avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024 referitoare la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024 referitoare la excepția ...

DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024
referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 12 alin. (1) și (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, practic le da voie tuturor persoanelor afectate sa ceara anularea
EMITENT
CURTEA CONSTITUȚIONALĂ

Cum pot depune o plângere pe baza acestei legi, si unde pentru anularea unei autorizatii de construire, mentionez ca a fost emisa fara art 27 norma metrologica si art 40 legea asociatie de proprietari.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
Andreeea8899, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreeea8899 , utilizator 23:58, 3 Februarie 2025
Admite excepția de neconstituționalitate și constată că soluția legislativă cuprinsă la art.12 alin.(1) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu permite persoanelor vătămate să atace la instanțele de contencios administrativ o autorizație de construire sau de desființare a lucrărilor de construcții, este neconstituțională.

Deci, atacati autorizatia de constructie la Tribunal- Sectia Contencios Administrativ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

In aceste caz, am nevoie de avocat? Sau se judeca in lipsa mea cu probele aduse la dosar?

Mentionez ca veniturile mele nu-mi permit sa platesc un avocat, in acest caz pot sa pierd procesul si sunt nevoita sa platesc cheltuielile de judecata.

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti solicita judecarea in lispa a procesului.

Cornel Vasile a scris:

Puteti solicita judecarea in lispa a procesului.

Pot sa o trimit si la ICCJ?
Multumesc
Se trimite la instanta care judeca litigiu.

Alte discuții în legătură

Drept de trecere teo55 teo55 Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)
Proces cu primaria pentru emiterea autorizatiei de constructie 30 LAURA 30 LAURA Am dat primaria in judecata pentru obligarea la emiterea AC. Am castigat la Tribunal , primaria a facut recurs , dar spre surprinderea mea cand am luat ... (vezi toată discuția)
Are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (care nu este vecin) în cazul contestării unui pud sau a unei autorizații de construire obținute vădit nelegal? Andr@ Andr@ Am o dilemă: are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (deci care nu este vecin) în cazul contestării unui PUD sau a unei ... (vezi toată discuția)