DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024
referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 12 alin. (1) și (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, practic le da voie tuturor persoanelor afectate sa ceara anularea
EMITENT
CURTEA CONSTITUȚIONALĂ
Cum pot depune o plângere pe baza acestei legi, si unde pentru anularea unei autorizatii de construire, mentionez ca a fost emisa fara art 27 norma metrologica si art 40 legea asociatie de proprietari.
Multumesc
Admite excepția de neconstituționalitate și constată că soluția legislativă cuprinsă la art.12 alin.(1) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu permite persoanelor vătămate să atace la instanțele de contencios administrativ o autorizație de construire sau de desființare a lucrărilor de construcții, este neconstituțională.
Deci, atacati autorizatia de constructie la Tribunal- Sectia Contencios Administrativ.
In aceste caz, am nevoie de avocat? Sau se judeca in lipsa mea cu probele aduse la dosar?
Mentionez ca veniturile mele nu-mi permit sa platesc un avocat, in acest caz pot sa pierd procesul si sunt nevoita sa platesc cheltuielile de judecata.
Drept de trecere
teo55
Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)