avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Vanzare constructie noua - persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Vanzare constructie noua - persoana fizica

As aprecia mult daca m-ati putea ajuta cu o speta.

Achizitionez un teren si contractez un dezvoltator sa-mi construiasca o casa. Daca ma decid sa o vand la stadiul semifinisat fara a fi locuit in ea (evident) va trebui sa platesc TVA de 19%?

Am gasit acest raspuns ANAF din 2008, dar nu stiu daca mai este actual si imi este neclar cum pot sa demonstrez ca am construit-o cu scop de locuinta personala. De asemenea daca voi mai avea tranzactii imobiliare in urmatorii ani, pot fi obligat sa platesc retroactiv TVA pe speta de mai sus?
[ link extern ]
"Trebuie avut în vedere ca la pct. 66 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se prevede că activitatea economică se consideră ca fiind începută din momentul în care o persoană intenţionează să efectueze o astfel de activitate, iar intenţia persoanei trebuie apreciată în baza elementelor obiective ca, de exemplu, faptul că aceasta începe să angajeze costuri şi/sau să facă investiţii pregătitoare necesare pentru iniţierea unei activităţi economice."

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Am construit 3 case pe un teren proprietate personala si vreau sa le vand. mihai951 mihai951 Am construit 3 case pe un teren proprietate personala.vreau sa le vand,trebuie sa platesc tva?daca da ,cat? Nu au fost locuite(noi) cu destinatie -locuinta (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)