avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, Decizia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, Decizia 91/2024 a ÎCCJ ...

Bună ziua,
Întrebarea mea este dacă, Decizia 91/2024 a ÎCCJ care face referire la funcționarii publici se aplică și personalului contractual. Sunt personal contractual, cu cerere de continuare a activității până la vârsta de 65 de ani aprobată și unitatea angajatoare mi-a cerut să completez o declarație pe proprie răspundere că nu am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă și în cazul în care o primesc mă oblig să depun la registratura unității în termen de 1 (una) zi copie a deciziei.
Adresa pe care am primit-o de la resurse umane este aceasta:
Ținând seama de Decizia 91 a ÎCCJ, potrivit căreia: "În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 517 alin. 2 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ, în situația menținerii la cerere a raportului de funcție publică după îndeplinirea condițiilor de pensionare, emiterea deciziei de pensionare determină încetarea de drept a raportului de serviciu, chiar dacă funcționarul public ceruse suspendarea plății pensiei".
În vederea transmiterii la unitatea centrală vă solicităm să ne prezentați decizia de pensionare, fie chiar și cu plata suspendată sau declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că nu aveți o decizie de pensionare emisă pe numele dvs.
Menționez că nu am primit decizia de pensionare. În momentul în care prezint la unitate decizia de pensionare, mi se desface automat contractul de muncă?
Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, decizia 91/2024 a Îccj ... Ioana_rdi Ioana_rdi Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, Decizia 91/2024 a ÎCCJ care face referire la funcționarii publici se aplică și personalului contractual. Sunt ... (vezi toată discuția)
Funcționar public și decizia de pensionare anticipată parțial suspendată CDEF CDEF Dacă decizia de pensionare anticipată parțial a fost suspendată, persoana angajându-se din nou ca funcționar public, dar intre timp întrunește ... (vezi toată discuția)
Curtea supremă a decis: pensionarii nu mai pot lucra în sistemul ... oanaportar oanaportar Curtea Supremă a decis: pensionarii nu mai pot lucra în sistemul public cumulând pensia cu salariul .... Bună ziua ! Vă rugăm frumos să ne ajutați ... (vezi toată discuția)