avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! In incercarea de a efectua o parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! In incercarea de a efectua o parcare laterala cu ...

Bună ziua! In incercarea de a efectua o parcare laterala cu spatele am acroșat vehiculul din spate făcând daune minore. Am fost la poliție sa declar accidentul și am fost acuzat că am încălcat prevederile articolului 135 lit F din HG 1391/2006 și am fost sancționat cu 3300 lei amendă și suspendarea dreptului de a conduce 90 zile. Acum vin și vă întreb: Nu e mai bine sa nu declarăm accidentul? că în cazul meu se dovedește că e mai rău! A procedat corect polițistul sau a făcut abuz? Mulțumesc anticipat tuturor avocaților care îmi va răspunde .
Cel mai recent răspuns: elvis_zft , utilizator 14:45, 6 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteati face o constatare amiabila, completind formularul respectiv.
[ link extern ]
[ link extern ]
Politistul a procedat corect.

Amenda de platit nu e de 3300 RON, puteti plati jumatate din minim, adica 911,25 RON in 15 zile de la intocmirea PV de contraventie. Deasemenea puteti si sa reduceti numarul de zile la 60, dind testul 13/15 si promovindu-l in perioada de 2/3 din pedeapsa.
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
[ link extern ]
A fost apelat Nr de urgență 112 de către celălalt șofer moment în care a venit politia nea testat cu alcooltest și indrumandune sa facem o amiabilă. La acel moment în fața polițiștilor am fost amândoi de acord. Iar la plecarea polițiștilor Șoferul celălalt pe motiv că se grăbește nu a vrut să o facem. Drept pentru care am procedat la respectarea art 79 ,, declararea accidentului în termen de 24 de ore" moment în care am fost sancționat!
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)
Accident cu culpa comuna a.s a.s accidentul sa produs pe un drum in afara localitatii,ma angajasem intr-o depasire absolut legala cand autoturismul din fata mea a vrut sa vireze la stanga pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Stefan69ro Stefan69ro Bună ziua Am fost implicat intr-un accident cu vătămare de persoană în urma căruia victima a avut mai mult de 90 zile de îngrijiri. M-am impăcat cu ... (vezi toată discuția)