avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme inscriere asociatie de proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme inscriere asociatie de proprietari si obtinere copii documente asociatie

Am o problema la asociatia de proprietari a blocului meu. Anul trecut prin primavara am cerut de mai multe ori inscrierea in asociatie , cerere cu cnp, toate datele mele persoenale, copia actului de proprietate. Nu am fost invitat de nimeni sa semnez actul aditional la acordul de asociere si nici alte instructiuni nu mi s-au dat. In fapt asociatia n-are nici sediu nici adresa de email nici program de functionare iar paiata batuta in cuie pe post de presedinte si restul membrilor din cex cand este intrebata de adresa asociatiei ne spune sa trimitem la adresa email a adminsitratorului SC termoservice sa, firma primariei Iasi. S-a trimis la adresa asta insa nimic. nici o actiune din partea lor nici pt inscrierea mea , nici pt a comunica la cererea mea copii de pe acordul de asociere ori statul asociatiei. La adunarea generala tot mi s-a spus ca sunt membru asociat cu drept de vot desi cred ca individul minte. Pt ca nu am fost invitat vreodata sa semnez in actual aditional la acordul de asociere. Am ajuns la primarie cu plangerile insa acolo aflu ca de fapt artizanul acestor ilegalitati e chiar primaria Iasi aceasta instruind asociatia fie sa-mi arate documentele solicitate, fie copii de pe acestea cu blurarea datelor perosonale ale persoanelor din aceste acte. Adica practic sa vad niste documente false complet inutile. ignorand prevederile reg ue 679/2016 art.6 lit c si f. Am depus plangere penala asupra comitetului executiv al asociatie si administratorului cat si functionarilor primariei iasi pt instigare la fals in inscrisuri la parchetul pe langa judecatoria Iasi. Concomitent am deschis si actiune la judecatoria Iasi pt anularea unor hotarari ale asociatiei si pt obligarea acesteia la inscrierea mea in asociatie cat si la obligarea acesteia la comunicarea documentelor solicitate si alte nereguli de administrare. Recent am facut plangere penala si administratorului pt refuz comunicare copii documente anume pt abuz in serviciu. In plus si pt unele documente solicitate care trebuiau sa le afiseze , Mi-au spus ca doar cu datelele personale blurate si la pret de multiplicare de 100 de ori mai mare decat in centrele de multiplicare. Astept de 9 luni de acum solutia instantei din Iasi insa nu a stabilit nici un termen de judecata inca. Vine acusi prima adunare generala si eu nu am nici un document de la instanta desi i-am solicitat judecatoriei Iasi sa-mi comunice copii de pe acordul de asociere si actele aditionale la acordul de asociere al asociatiei. Nimic. Am facut adrese la partidele politice psd,pnl,usr,aur, pot, sos si guvern pt modificarea mai multor prevederi abuzive din legea 196/2018. Niimic. Ce pot sa mai fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
george198114, utilizator
Cel mai recent răspuns: george198114 , utilizator 19:24, 10 Februarie 2025
Adevarul este ca asociatia - ca si entitate, este una si administratorul, fie el si Termoservice SA , este altceva.
Practic dvs. trebuie sa va rezolvati toate problemele cu presedintele com. ex. Personal , nu inteleg atitudinea acestuia, dar daca tot v-ati adresat instantei, parerea mea este sa asteptati sa inceapa procesul si sunt sigur ca vi se va face dreptate.
Acum, daca tot ati pus in discutie administratorul Termos..., cred ca acestia ar fi putut sa va ajute, practic sa discute cu conducerea asociatiei, sa-i lamureasca ca ceea ce ceriti dvs. sunt drepturi prevazute clar in Legea nr. 196/2018 = pe care va sfatuiesc sa o parcurgeti si dvs., sa fiti pregatit in instanta. Mai mult, va sfatuiesc sa va luati un avocat.
Succes!
Daca erau de buna credinta faceau asta. Dar ei nu sunt de buna credinta pt ca stiu ca daca eu am datele persoanelor cu drept de vot in adunarea generala si existand posibilitatea ca toata lumea sa devina membri asociati cu drepturi depline exista riscul sa fie scosi de pe functia de administrator . Din acest motiv ei ignora cererile de inscriere in asociatie. In cazul asta nu sunt diferente intre cele 2. Practic cex-ul asculta neconditionat de instructiunile administratorului. Ca niste angajati ai administratorului. Anul trecut ne-au trimis termoservice o notificare la avizier ca de acum inainte salariul administratorului se va majora proportional cu cresterea salariului minim pe economie la o persoana cu norma intreaga, desi eu nu cred ca munceste nici macar o zi pt asociatie. Iar in cazul femeii de serviciu de odata pe saptmana. Aceasta majorare salariala In afara aprobarii adunarii generale, in afara bugetului anual aprobat. Practic adunarile generale au ajuns niste formalitati in care ei oricum isi fac mersurile dupa cum vor indiferent ce vor oamenii. Marea majoritate nici nu mai participa. Le ajunge remuneratia de acum odata cu ianuaria 2025 peste 110 lei/luna pret mediu cu femeia de serviciu care tot la ei e angajata, aproape de 3 ori mai mult fata de cat se plateste in asociatiile cu firme de administrare private gen Urbica, Adminis. La asta se adauga si cheltuielie lunare de reparatii de 15-20 lei la lift care de cele mai multe ori sunt doar pe hartie cu firma de intretinere lifturi. La toate astea se mai adauga si 10% procent pe cheltuieli pt orice factura de intretinere si reparatii, evident si acestea din urma cu preturi umflate. Despre legea 196/2018 ce pot sa zic decat ca e o lege infecta cu o multitudine de nereguli. Daca prin fosta ordonanta 85/2001 erau bagati automat in asociatie toti proprietarii, numai ca sa se constituie aceste asociatii mizerabile care dincolo de scopul lor declarat legal de a administra proprietatea comuna ele mai trebuie sa faca si activitati de comert cu produse care nu le produc ele gen apa, caldura, gaz, azi trebuie sa depindem de un grupulet restrans de persoane bagate pe functii de primarii ca sa ne putem inscrie in aceste asociatii ca proprietari si sa putem dispune prin vot de proprietea noastra din bloc, ori sa candidam pe functiile asociatiei. Asta in conditiile in care nu vad nici o sanctiune serioasa impotriva acestor practici ori, autoritatile nu fac nimic pt pedepsirea responsabililor. Practic au ajuns asociatiile astea autoritati care nici macar actele unilaterale nu mai au obligatia sa le comunice persoanelor afectate, nici macar afisare la avizier a hotararilor si cine a votat. Si ce e mai rau e ca tot datornicii voteaza in adunarile generale pt a fi scutit de a fi urmariti pt recuperarea creantelor ori cu alte facilitati gen nr mai mic pe lista de plata de persoane in intretinere decat cel real.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
george198114, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? ... GaZa56 GaZa56 Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? Care sunt toate documentele necesare si procedura legala? (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)
Despre asociatia de proprietar Bihorului Bihorului Buna ziua,apelez la profesionalismul persoanelor in cauza cu intrebarea: daca sunt proprietar sunt si membru al asociatiei sau nu,si pt a devenii care sunt ... (vezi toată discuția)