avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri realizate in USA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri realizate in USA

Venituri realizate in USA

Buna ziua,

Am dubla cetatenie (romana si americana) si acum sint rezident in Romania.

Veniturile mele sint din urmatoarele surse:
- Venituri din Romania: salariat
- Venituri din Statele Unite: servicii ocazionale de consultanta (ca 'self-employed') in valoare de aprox. 2-3000 usd/ an.

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1. pentru veniturile din US trebuie sa depun o Declaratie Unica si sa platesc impozit pe venit? (banuiesc ca 'da')
2. Daca raspunsul la #1 este Da: In tabelul cu Date Privind Impozitul Anual Datorat, la linia 10 "Credit Fiscal" diferenta dintre "Impozitul platit in strainatate" si "Impozitul datorat in Romania" (sau 0, daca diferenta este negativa)?
3. Daca raspunsul la #1 este Da: Avind in vedere ca in Romania sint salariat si platesc CAS, trebuie sa platesc CAS si CASS pentru veniturile din strainatate? (imi calculeaza 35%!!!)
4. Daca raspunsul la #1 este Da: Ce document justificativ pot aduce pentru atestarea platii impozitului in US (plata o fac cu un card bancar) si cum il atasez la Declaratia Unica depusa prin SPV?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

E declaratia unica necesara pentru un cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se identifica cu pasaport ? madanic32 madanic32 Buna ziua, Sunt stabilita in US de 12 ani. Buletin nu mai am pentru ca l-am inlocuit conform regulii cu pasaport de cetatean cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Certificate de rezidenta fiscala pentru colaboratori dga_ro dga_ro Buna ziua, Sunt administrator al unei societati de consultanta in relatii publice si comunicare. Prin specificul activitatii avem nevoie de servicii ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate Mih77 Mih77 Buna ziua.In strainatate,imi desfasor activitatea ca si Pfa(self employed).Trebuie sa mi declar veniturile si sa platesc impozitul si n Rom desi sunt ... (vezi toată discuția)