avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In toamna anului 2024, o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In toamna anului 2024, o asociatie de proprietari ...

Buna ziua.

In toamna anului 2024, o asociatie de proprietari din Capitala a decis, in urma unei sedinte, instalarea de apometre cu radio. A fost incheiat un contract cu o firma de specialitate, care se ocupa si de citirea acestora si stabilirea consumului.
Blocul are 30 de garsoniere si apartamente. Firma a montat apometre la 29 de garsoniere si apartamente, unul singur a ramas cu apometrele vechi, fara citire prin radio. Apometrele respective nu sunt verificate metrologic.
Au mai fost montate apometre și la ghenă și în spațiile comerciale situate la parterul blocului. Pe scurt, toată lumea are apometre, mai puțin acel apartament.
La momentul lucrărilor, instalatorul firmei contractate nu a avut acces facil la instalațiile sanitare, ar fi trebuit să spargă niște plăci de faianță, iar el a refuzat efectuarea acestor lucrări, conform clauzelor contractului.
Acum, consumul de apă rece și caldă pentru acel apartament se calculează astfel: din totalul consumurilor anunțate de APA NOVA, firma care se ocupa de citirea radio scade ce însumează de la toate apometrele cu radio, iar diferența revine acelui apartament.
Chiriasul care locuieste in apartament spune că lista de intretinere pe decembrie 2024 afiseaza consumuri care nu se incadreaza in consumurile afisate de apometrele vechi.
Este corect cum a procedat administrația? Ar fi trebuit altfel?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Apometre Delia Stoica Delia Stoica Cadrul legal , privind montarea de apometre. Menționez că mi-am montat in apartament apometru cu citire radio, având singur in bloc acest timp nou de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)