avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... revenire din concediul pentru cresterea si ingrijirea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

revenire din concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului

Pe data de 5 martie copilul meu face 2 ani. As dori sa stiu cand trebuie sa ma prezint la serviciu si daca conducatorul institutiei este obligat sa ma primeasca inapoi pe postul avut. Am auzit tot felul de versiuni ca nu ar mai fi obligati angajatorii sa primesaca inapoi salariatii care au beneficiat de concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:57, 11 Februarie 2010
Pe data de 6 martie ar trebui sa va prezentati la serviciu. In prealabil, ar trebui sa formulati o cerere scrisa catre angajator, prin care sa soliciatti aprobarea revenirii la serviciu, din concediul de ingrijire a copilului , cu data de 6 martie. E o formalitate prin care se aduce la cunostiinta angajatorul incetarea suspendarii cim si intentia salariatului de a si reincepe activitatea. Angajatorul este obligat sa primeasca inapoi salariatii ce revin din cic, pe postul avut anterior suspendarii. Pentru ca relatiile de munca au fost doar suspendate pe durata cic .
cat timp este obligat angajatorul sa ma tina in functia avuta, ca dupa aceea sa pot lua somaj?
6 luni
Art. 21.
(1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se afla în concediul de maternitate;
d) salariatei care se afla în concediul pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla în concediul pentru ingrijirea copilului bolnav în varsta de pana la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pana la 6 luni, dupa revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii.
(4) Prevederile alin. (1) lit. d) şi e) şi ale alin. (2) şi (3) se aplică în mod corespunzator şi salariatilor barbati aflati în situaţiile respective.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
multumesc frumos de raspuns
Somajul se poate acorda doar in anumite conditii. Depinde daca angajatorul face desfaceri de cim care sa permita inscrierea la somaj.

Alte discuții în legătură

Am primit preaviz in concediu de crestere copil adriana_25 adriana_25 Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea a fost instiintata sa se prezinte la serviciu pentru a ridica si semna de primire ... (vezi toată discuția)
Suspendare/angajare functionar public buna ziua! am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru ... carmen170265 carmen170265 buna ziua! Am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru raspuns! Se mai poate suspenda un functionar public in actualul context legislativ?Care sunt ... (vezi toată discuția)
Reincadrare functionar public dupa autosuspendare giglesionut giglesionut m-am autosuspendat pe 6 luni (in 2004-2005 ) din functie iar la expirarea lor am solicitat reincadrarea (nu in scris). am fost plimbat vreo 6 luni degeaba si ... (vezi toată discuția)