avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, spuneti-mi va rog daca un salariat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, spuneti-mi va rog daca un salariat indeplineste stagiul ...

Buna ziua, spuneti-mi va rog daca un salariat indeplineste stagiul complet de cotizare 40 de ani dar are varsta de 58 ani, poate solicita incetarea CIM . Cum intocmesc decizia de incetare cu art. 56 alin 1 lit c din Legea nr. 53- Codul Muncii? si apoi doreste continuarea activitatii in baza unui nou contract individual de munca, este posibil ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 28 Februarie 2025
Indeplineste si varsta pentru pensionare ?
Nu , are 58 ani.
Se admite 58 ani pentru femei.
Pentru barbati varta de 60 ani.
Nu merge incetarea in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun. ...
poate iesi la LV daca are 35 contributivi si 14 ani lucrati in grupa 1

Alte discuții în legătură

Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)
Angajatorul poate scoate la pensie pe cineva daca el nu vrea ClaudiaT3 ClaudiaT3 Cine e priceput si poate sa-mi raspunda la o intrebare referitoare din codul muncii? Daca angajatul indeplineste cele doua conditii pentru a se pensiona, dar ... (vezi toată discuția)
Continuare cim dupa depunere dosar pensionare minval minval Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit.\"c\", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) ... (vezi toată discuția)