avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara. Vă rog să-mi spuneți dacă Decizia nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara. Vă rog să-mi spuneți dacă Decizia nr. 91 din ...

Bună seara. Vă rog să-mi spuneți dacă Decizia nr. 91 din 25.11.2024 a I.C.C.J. privind încetarea de drept a raportului de serviciu a funcționarului public, chiar dacă acesta ceruse suspendarea plății, se referă și la acei pensionari care dețin o funcție de conducere.
Mai precis, am doi ,,clienți'' care au lucrat în poliție și care, după pensionare, le-au venit cheful de muncă tot la stat.
Ambii ocupă funcții de conducere, unul este șeful poliției locale iar celălalt este șeful Direcției de gospodăriri locale (ceva de genul) din cadrul primăriei.
Vă rog să-mi spuneți dacă decizia .Î.C.C.J. nr. 91/2024 îi privește și pe cei doi pensionari care cumulează pensia cu salariul.
Dacă da, ce sancțiune riscă cel care nu respectă decizia unei instanțe (art. X din Codul penal).
Vreau să mă adresez cu o cerere primăriei din localitatea în care locuiesc, să-i întreb când au de gând să-i trimită acasă pe cei doi și pe alții, ale căror nume urmează să le aflu în perioada următoare.
Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua, confirm decizie iccj, functionarul public cu reducerea ... decei.liliana@yahoo.com decei.liliana@yahoo.com Bună ziua, confirm decizie ICCJ, functionarul public cu reducerea vârstei de pensionare nu mai poate continua activitatea chiar dacă are 54 ani, tot ca ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu salariul Zavoianu.V Zavoianu.V Buna ziua! Mama mea in vârstă de 61 de ani, a depus dosarul de pensionare, putând să iasă mai devreme, datorită faptului că a născut 3 copiii, iar în ... (vezi toată discuția)
Curtea supremă a decis: pensionarii nu mai pot lucra în sistemul ... oanaportar oanaportar Curtea Supremă a decis: pensionarii nu mai pot lucra în sistemul public cumulând pensia cu salariul .... Bună ziua ! Vă rugăm frumos să ne ajutați ... (vezi toată discuția)