avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sunt profesor de matematica.Am predat cel putin 10 ani ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sunt profesor de matematica.Am predat cel putin 10 ani consecutiv ...

Sunt profesor de matematica.Am predat cel putin 10 ani consecutiv la liceu.Anul 2024..2025 ,conform unui articol din Metodologia de mobilitate.a cadrelor didactice,am fost obligata sa merg la gimnaziu,unde pe 12 ore eram titulara prin concursul din 2018,urmat in 2019 de o restrangere.Aici,un director foarte insistent.,m a asistat la o clasa de a 7 a de 10 ori cel putin,si si cate 2 ore la rand,fara saanu te dinainte,deci intrand adhoc la asistente.L am primit fara sa comentez.El spunea ca au cerut o elevii.Insfarait,in luna ian.2025,cand a fost gerul cumplit,m a asistat iar ,apii eu am facut gripa,luand din mediul scolar virusul,amavut 4 zile concediu med.El atunci a investigat si a gasit ca amunele ramaneri relative in urma la materie fata de planificarile predate ,dar eu stiamde acest lucru si stiamca in acele planif.initiale eu imi lasasem special ore de aplicatii rezerva,pt ca atunci cand vii de la liceu la gimnaziu,trebuie o perioada de acomodare cu nivelul elevilor care difera destul de mult,cat si programa.Deci eu aveamstrategia mea.Nu eram depasita ca resursa de timp pt parcurgerea integrala a matwrieidrept care i am spus ca solicit sa refac planificarile.Zis si facut.Am muncit 3 zile ,i le am aratat in manuscriscalculele iesisera perfect..ma incadram cu tot ce se cerea,inclusiv recapitularile finale...ca timp ..si dupa un weekend de astfel de munci ,directorul spune ca de ce nu le am si tehnoredactate...acest lucru ia timp ,iar eu nu aveam wi fi la noua mea locuinta..i am spus ca am nevoie de timp,sa mi facacest lucru...a doua zi,desi aveamsi naveta dubla ,in 2 unitati si ore suatinut,el vine brusc cu ideea ca o colega de matem.,asa numita sefa de arie curirculara,ca suntemin total 2 prof.de matem.pe scoala,sa intre la mine la ora adhoc,neanuntat apriori ,tot la a 7 s undd de abia fusese cu 2 zile inainte directorul 2 ore iar in asistenta.Le am spus ca e ilegal su ca s oboaita si refuz.Am cerut sa vina altadata ,cum canu ma ajuta cu nimic.El sustinea bviclean ca m ar ajuta vizita ei.Foamna s asuparat su m a urat.a comentat vehement cu multa izma incidentul,refuzand orice dialogcu mine.Dansa e titulara de 22 de ani in acea scoala,eu titulara #rdae venita in acest an.
La una din ore,sub presiunea simularii,am ridicat tonul la cei 4 elevi ai clasei a opta.. care refuzau sa renunte la telefoane si sa lucreze ..la un moment dat.Atunci au organizat comisie disciplinara,m au incadrat la agresiyne verbala desu eu nu amvorbit nimic urat,doar ca amridicat cam mult tonul,acea data.Si,acum vor sa mi desfaca contractul de munca.Ce intreb
1) daca se desface cu articolul 209 agresiune verbala ..2014 din legea 198,pe indisciplina contractul,e adevarat ca nu mai amvoie sa predau urmatorii 7 ani? Articolul 215 punctul 2 din Legea 198 a invatamantului preuniversitar...VA ROG,URGENT!!!,RASPUNS pt acest lucru.....si
2 )cate asistente la ora are dreptul legal sa mi efectueze directorul ,mie,ca profesor titular cu vechime 28 ani
3) ce se ntelege ,mai exact,prin agresiune verbala? Simpla ridicare a tonului poate fi incadrata ca agresiune verbala daca nu au existat insulte,jigniri,injurii sau cuvinte urâte de nici un fel?
E foarte important sa mi raspundeti cat de repede posibil ,va rog.si Multumesc
Multumesc

Alte discuții în legătură

Injurii adresate de un minor (elev de liceu) unui profesor josephine_ct josephine_ct Buna ziua! Eram de serviciu pe scoala (gimnaziu) si 2 elevi de-ai mei (clasa a8a) se conversau cu 2 fosti elevi ai scolii, actualmente plecati la liceu. Cand ... (vezi toată discuția)
Comportament abuziv cadru didactic Popescu S.M Popescu S.M Bună ziua! Am nevoie de o lămurire legată de un cadru didactic de matematică. Doamna profesoară face meditații cu elevii de la clasă, discrepanțe ... (vezi toată discuția)
Comportament abuziv cadru didactic Popescu S.M Popescu S.M Doresc sa știu dacă este în regulă înregistrarea audio a cursurilor unui cadru didactic în vederea obținerii unor dovezi de abuz în serviciu și de ... (vezi toată discuția)