avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, avem urmatoarea speta: in timpul casatoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, avem urmatoarea speta: in timpul casatoriei am achizitionat ...

Buna ziua, avem urmatoarea speta: in timpul casatoriei am achizitionat un imobil prin credit ipotecar. Intre timp am divortat, fosta sotie a plecat din locuinta de buna voie, eu am ramas si inca locuiesc in imobil pana cand acesta o sa se vinda si o sa impartim restul de bani ce mai ramane dupa stingerea imprumutului la banca. Fosta sotie care a semnat si ca codebitor pe contractul de imprumut bancar nu mai vrea sa plateasta jumatate din rata pe motiv ca eu locuiesc in imobil si beneficiez doar eu de el, desi ea mai are o gramada de lucruri si poate sa intre oricand in imobil. Eu nu pot sustine toata rata, daca eu platesc doar jumatate din ea, adica doar partea mea, penalitatile si dobanzile ce vor aparea ca rata nu este achitata de cine trebuiesc legal suportate: de amandoi sau doar de fosta sotie?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
belascu, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Partajare apartament cu credit ADANNA ADANNA Buna seara, As dori sa-mi spuneti cum se partajeaza un apartament luat cu credit ipotecar. Mentionez ca am avut un avans de treizeci mii euro, in urma ... (vezi toată discuția)