avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, va rog as dori 2 informatii: 1. privind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, va rog as dori 2 informatii: 1. privind posibilitatea ...

Buna ziua, va rog as dori 2 informatii:
1. privind posibilitatea solicitarii Revisal electronic. perioadele de angajare sunt 24.10.1994 - 15.06.2006, ( 11 ani si 6 luni) fara intreruperi. Din 2006 sunt cadru militar, activ.
2. pentru a completa 15 ani vechime in munca ca civil, (eu avand numai 11 ani si 6 luni) as putea sa fac cerere si contract conform OUG 163/2020 pentru completarea art.159 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările și completările ulterioare, a fost abrogată prin Legea pensiilor nr.360/2023 privind sistemul unitar de pensii publice.( Persoanele care doresc să-și completeze vechimea în muncă ( prin cumpărare de vechime ), pot să încheie Contract de asigurare socială în baza art. 6(3) din Legea nr.360/2023 pentru o perioadă de cel mult 6 ani anterior datei incheierii contractului de asigurare socială) – repectiv pentru 3 ani si 5 luni? Si daca da, unde mai exact trebuie sa depun documentatia? Locuiesc in Bucuresti, sector 1. Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract ... Epuree Epuree Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract cu CAS (aici nu ma refer la contractul incheiat pentru o perioada de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Am fost militar, m.am transferat la mai, mi.am dat demisia si ... croberta croberta Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ? (vezi toată discuția)