avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este posibil ca ANAF sa recalculeze pretul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este posibil ca ANAF sa recalculeze pretul apartamentului cu TVA de 19%?

Am cumparat un apartament de 54 mp utili, cu suma de 561263,68 lei (include un TVA de 9% . De la o alta firma am cumparat doua locuri de parcare cu suma de 88.000 lei (include TVA 19%). Am depasit 600000 lei. In acest caz este posibil ca ANAF sa recalculeze pretul apartamentului cu TVA de 19% ?
Eu consider ca :
apartamentul ca atare are mai putin de 120 mp utili si l-am cumparat de la firma X TVA 9%
locurile de parcare au impreuna 22,80 mp si le-am cumparat de la alta firma Y TVA 19 %.
Exista riscul ca ANAF sa se intoarca impotriva mea ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am semnat un antecontract apartament Carmina T. Carmina T. Bună ziua Mă poate ajută cineva? Am semnat un antecontract în decembrie 2021 și am și achitat un avans de 65000 euro din cei 80000 euro valoare ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament nou, direct de la dezvoltator. lsp lsp Buna ziua, Sunt in curs de achizitiona un apartament nou, direct de la dezvoltator. M-am lovit de problema tva-ului. Sunt la prima proprietate, ... (vezi toată discuția)
Daca am achizitionat un apartament in 2020 cu tva de 5%,care ... tomomara tomomara Daca am achizitionat un apartament in 2020 cu tva de 5%,care avea un pret de achizitie sun 450000 ,daca achizionez un apartament nou mai mare ca si suma de ... (vezi toată discuția)