avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare sau stornare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare sau stornare?

buna ziua . am preluat contabilitatea la o firma si verificand actele am descoperit o problema .In luna martie 2024 s-a facut o factura de avans de 40000 lei inregistrata in contabilitate.- nu a fost transmisa in spv, obligatia fiind din iunie. Clientul a solicitat refacerea acesteia la suma de 70000 lei, insa in contabilitate a ramas suma veche. In iunie 2024 firma a trecut la platitor tva . In iulie a fost stornata factura de 70000 si transmisa in spv. In momentul inregistrarii in contabilitate s-a observat diferenta de 30000 lei . Problema este ca in iulie s-a facut doar reglare factura din martie si s-a trecut diferenta de suma . este corect asa?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Facturi 31101979 31101979 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva ref la stornarea unei facturi. In luna iulie 2010 primesc o factura pe care o platesc. In urmatoarea luna ... (vezi toată discuția)
Reevaluare anuala auto denisa2011 denisa2011 buna ziua, am preluat o sc care in 2011 a achizitionat o masina in leasing; anul trecut dna nu a facut reevaluarea la 31.12.2011, si nici facturile nu au ... (vezi toată discuția)
Facturare diferenta de tva lauravaleria lauravaleria Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine in lamurirea unei probleme: in luna iunie 2010 am primit ultima factura de leasing pt un autovehicul; factura ... (vezi toată discuția)