pot sa fac o sesizare anonima la inspectorat?
buna ziua!
avand in vedere ca am o fetita care este abuzata verbal de catre cadrul didactic ce pot eu , ca parinte sa fac fara sa imi pun copilul in pericol?
locuim intr-un orasel cu o singura scoala si aia in 3 schimburi si cu cadre didactice insuficiente.
dintre cei 60-70 de profesori o dna iese in evidenta prin atitudinea dictatoriala fata de copii. cine si-a permis a mutat copilul la alta scoala preferand sa schimbe domiciliul sau sa faca naveta. restul stau si sufera pt ca directoarea nici nu vrea sa auda de transferuri la alte clase pe motiv ca nu sunt locuri .
parintii sunt mai speriati decat copiii, nimeni nu vrea sa atraga atentia si furia dnei catre copilul lui. toti sunt de acord ca nu se mai poate asa dar atata timp cat dna are alt copil in vizor prefera sa tina capul jos.
deci nu se pune problema unei actiuni comune iar dna care este in prag de pensionare se lauda ca e cunoscuta si apreciata peste tot si nimeni nu poate sa ii faca nimic pt ca e un fel de celebritate .
acum noi stim ca nu sunt suficienti profesori si din pacate in toata tara se intampla cam la fel:profesorii recalcitranti nu pot fi urniti de pe loc pt ca nu are cine sa ii inlocuiasca si chestia asta nu face decat sa le dea si mai mult aplomb celor care de fapt nu ar avea ce sa caute in invatamant.
personal pt ca nu stiu cat de sus ajunge influenta acestei persoane as vrea sa stiu daca exista o modalitate anonima prin care sa solicitam cercetarea disciplinara a acestei dne
multumesc anticipat!
O notificare anonima poate sa nu fie luata inseama de catre inspectorii din invatamant. Nu se va schimba nimic, daca nu va asumati responsabilitatea sesizarii.
OG nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor
art. 7 (1) Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare și se clasează, potrivit prezentei ordonanțe..
...
multumesc frumos pt raspunsuri!
am incercat sa discut cu mai multi parinti in ideea ca totusi avand deja atatea transferurui si situatia tot escaladeaza sa facem o petitie la inspectorat ca sa solicitam schimbarea doamnei dar din pacate nimeni nu vrea sa riste.
ma tem ca o sesizare individuala fara nici o dovada exacta in afara de cuvantul copilului in conditiile in care nimeni nu o sa confirme nu o sa faca decat sa o infurie si nici nu vreau sa imi imaginez cat de departe poate sa ajunga cu persecutia .mai avem putin peste o luna din an . cred ca o sa astept sa vad cum se termina si in vara va trebui sa gasesc o solutie chiar si cu naveta la 6 dimineata la o alta scoala
Nu aveti de unde sa stiti cum va decurge ancheta inspectorilor din cadrul IJS. Ceilalti parinti, daca nu vor confirma in fata inspectorilor situatia de fapt, la ce rezultate pozitive sa se astepte ?
Protest
Magda74
La sedinta cu parintii ne-au informat invatatoarele ca se desfinteaza clasele(I-IV) step by step pentru ca nu sunt bani pentru plata cadrelor ... (vezi toată discuția)
Abuz in scoala
florinamatei
Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)