avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna - in cazul suspendarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna - in cazul suspendarii contractului ...

Buna,
Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe motive personale 2 ani.
Intrebarea mea este : spuneti-mi va rog, ce se intampla cu zilele de concediu aferente pt cele 8 luni ale anului 2025 ?
Mentionez ca nu le pot efectua, intrucat mai am 35 zile restante din 2024 si ar insemna sa stau 2,5 luni acasa in co ceea ce este exclus, ca nu va semna nimeni !
Stiu ca la transfer, se transfera si zilele de concediu, dar in cazul suspendarii, al demisiei sau incetarea cu acordul partilor, ce se intampla cu concediul neefectuat?

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
Cocollino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cocollino , utilizator 20:02, 23 Aprilie 2025
1. In cazul suspendarii c.i.m. , zilele de CO se pot lua dupa incetarea suspendareii c.i.m.

2. In cazul demisiei , zilele de CO se pot efectua si in perioada de preaviz.

3. In cazul incetarii c.i.m., indiferent de motiv, zilele de CO neefecytuate se compenseaza in bani ..insa , atentie, lucrand in sectorul bugetar , zilele de CO neefectuate aferente anului 2025 nu se compenseaza in bani.
Pai fix aici este problema.
Daca orice concediu neefectuat se poate recupera in max 18 luni dupa anul caruia ii apartine...respectiv (pt anul 2025) pana la 30 iunie 2027, iar suspendarea mea va fi de 24 luni ...de ce legea platii nu se aplica si in cazul bugetarilor?
Adica, eu fac cadou un salariu statului ?

Cornel Vasile a scris:

1. In cazul suspendarii c.i.m. , zilele de CO se pot lua dupa incetarea suspendareii c.i.m.

2. In cazul demisiei , zilele de CO se pot efectua si in perioada de preaviz.

3. In cazul incetarii c.i.m., indiferent de motiv, zilele de CO neefecytuate se compenseaza in bani ..insa , atentie, lucrand in sectorul bugetar , zilele de CO neefectuate aferente anului 2025 nu se compenseaza in bani.

Eu am restante 35 zile de concediu odihna din 2024 si 24 zile pt perioada aferenta anului 2025 (ian- aug) .
Cine imi da mie 24 zile concediu pt 2025 ca preaviz ?

PS. Concediul este restant, nu pt ca nu mi l-am luat, ci pt ca nu mi s-a acceptat efectuarea din motive de job (oameni putini sau proiecte importante )

Ce e de facut??
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum cine va da ? Angajatorul are obligatia sa va acorde CO aferent anului 2024 si aferent anului 2025

art.40 C.mun.
....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....
Teoria o stiu si eu , dar practica ne omoara. Dintr-un colectiv de 16 oameni am ramas 6 (care au plecat tot de :odihniti si fericiti ce erau) si concediu mai mult de 3-4 zile "daca arde" nu se poate !.

Dar nu inteleg de ce nu-mi poate plati concediul pe anul 2025 aferent perioadei lucrate, daca concediu nu mi s-a dat !
Legea e facuta doar ...ca maculatura sau cum ?

Alte discuții în legătură

Concediul odihna - in cazul suspendarii contractului Cocollino Cocollino Buna, Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna. am functionat in anul scolar 2024-2025 ca profesor invatamant ... emilia.popoiu@yahoo.com emilia.popoiu@yahoo.com Am functionat in anul scolar 2024-2025 ca profesor invatamant primar pensionat la plata cu ora. In timpul anului scolar mi s-au acordat o parte din zilelele de ... (vezi toată discuția)
In 2024 am avut programate 28 zile concediu de odihna in edusal ... dutanmarioara dutanmarioara In 2024 am avut programate 28 zile Concediu de odihna in Edusal si nu am efectuat decat 7 zile. La 1 mai 2025 imi expira contractul de munca, mi se pot plăti ... (vezi toată discuția)