avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta definitiva si irevocabila drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta definitiva si irevocabila drepturi salariale

Exista o sentinta definitiva si irevocabila in baza unui contract colectiv de munca inregistrat la D.M.S.S. Prin intermediul sentintei se stabileste ca sunt castigate drepturi salariale mentionate in C.C.M. si se vor achita incepand cu o anumita data. Intre timp, salariatii au schimbat sindicatul, si totodata contractul colectiv de munca si-a incetat valabilitatea. Pana in momentul incheierii unui nou contract exista o perioada de 6 luni in care nu exista continuitate a contractului colectiv de munca, fapt ce duce la suspendarea drepturilor salariale pentru acea perioada.
In noul C.C.M. inregistrat pana la data de 31.12.2009 la Agentia de Munca si Prestatii Sociale, sunt mentionate aceleasi drepturi, doar ca fata de vechiul CCM una din parti s-a modificat si anume Sindicatul. Intrebare: Este legal sa fie achitate salariatilor drepturilor potrivit noului CCM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 18 Februarie 2010
Drepturile salariale se achita strict in limita prevazuta de hotararea instantei de judecata.
a se vedea si art 238 c. muncii si art 165 c. muncii!
Nu asta e problema. E un nou contract colectiv de munca in care una din parti e schimbata, iar sentinta judecatoreasca are mentionat vechiul CCM in care una din parti era un alt sindicat. Mentionez, sunt aceleasi drepturi salariale in noul CCM
art 5 c . mun. vb de discriminare deci daca exista c.c.m. unitate el se aplica tuturor salariatilor vedeti si art 38 c. mun. !
vechiul c.c.m. a fost baza legala pe care s-a format opinia instantei!
partea schimbata in noul CCM este noul sindicat , in calitate de reprezentat al salariatilor. Despre ce discriminare e vorba? Eu zic ca nu ecazul de discriminare.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)
Mai era valabil ccm-ul? Camelia Boboc Camelia Boboc Bună ziua, Compania la care lucrez are încheiat un Contract Colectiv de Muncă. În data de 11.02.2020 s-a înregistrat în familia mea un eveniment ... (vezi toată discuția)